TÉMA

Hasiči Praha

Hasiči zasahovali u požáru budovy na Smíchovském nádraží. Jedenáct lidí museli evakuovat

Hasiči od sobotního časného rána zasahovali u požáru vybydlené budovy u odstavných kolejí na pražském Smíchovském nádraží, kterou obývali lidé bez domova. Vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu, evakuovali jedenáct lidí. Jednu ženu, která se nadýchala kouře, na místě ošetřili záchranáři. Objekt o rozměrech 100 krát 20 metrů byl určen k demolici, sdělil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Příčinu požáru budou zjišťovat vyšetřovatelé.
7. 10. 2023Aktualizováno7. 10. 2023, 09:05|

V Praze 8 nedaleko Ládví prasklo plynové potrubí. Jinudy musí tramvaje i autobusy

Hasiči společně s plynaři zasahují u úniku plynu u prasklého plynového potrubí v Dolejškově ulici v Praze 8. Kvůli závadě je pro dopravu zcela uzavřena část ulice Střelničná, a to v úseku od ulice Čumpelíkova po stanici metra Ládví, řekl policejní mluvčí Jan Daněk. Místem neprojedou ani tramvaje a autobusy městské hromadné dopravy. Tramvajová linka číslo 10 je směrem z centra ukončena v Kobylisích, autobusy jezdí odklonem, uvedl dopravní podnik.
28. 8. 2023|

V pražském Sedlci hořela střelnice. Požár se obešel bez zranění

V Praze v Sedlci v pátek hasiči zasahovali u požáru střelnice. Na místě, kde se objekt o rozloze 30 krát 30 metrů nachází, byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Hustý tmavý kouř byl vidět z více částí Prahy i Středočeského kraje. V budově zasažené ohněm se nikdo nenacházel. Kolem 16:30 už hasiči dohašovali skrytá ohniska. Škodu hasiči odhadli na několik milionů korun, příčinu požáru zjišťují, sdělil jejich mluvčí Martin Kavka.
16. 6. 2023Aktualizováno16. 6. 2023, 19:26|

Soud poslal do vazby muže, který podle policie založil požár stájí na Císařském ostrově v Praze

Soud poslal do vazby devětadvacetiletého muže, kterého policie stíhá kvůli založení požáru stájí na Císařském ostrově v Praze. Informovala o tom mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 7 Iva Kaňáková. Detektivové muže obvinili z poškození cizí věci a týrání zvířat, v případě odsouzení mu hrozí až šestileté vězení. Při požáru minulý týden zahynulo osm koní patřících jezdecké škole, předběžná škoda dosáhla 3,5 milionu korun.
17. 4. 2023|

V Praze v Černokostelecké ulici hořelo. 14 lidí je zraněných, z toho šest dětí

Při požáru v Černokostelecké ulici v Praze bylo zraněno čtrnáct lidí, nejméně dva jsou ve vážném stavu - deset lidí je v nemocnici. Mezi zraněnými je i šest dětí. Na místo letěl vrtulník. Požár je pod kontrolou a hasiči nyní byt odvětrávají. „V ulici Černokostelecká zasahují profesionální a dobrovolní hasiči u požáru bytu ve třetím patře obytného domu. Nasazena je výšková technika a proud vody vnitřní částí budovy,“ napsali v 17:30 na svém Twitteru Hasiči Praha.
11. 4. 2021Aktualizováno11. 4. 2021, 19:26|