TÉMA

Jakub Malačka

ANO, SPD a Znojmáci uzavřeli ve Znojmě koaliční smlouvu, mají křehkou většinu

Znojmo povede koalice ANO, SPD a Znojmáci. Podepsali koaliční smlouvu, budou vytvářet programové prohlášení a řešit rozdělení funkcí v radě města. Koalice disponuje šestnácti mandáty z jednatřiceti. Kvůli koalici s SPD vystoupil z hnutí ANO zvolený zastupitel Jan Šťastník a z hnutí Znojmáci rezignovali na mandát Jan Padalík a následně Bruno Kotrnetz, který za něj měl nastoupit jako náhradník. V zastupitelstvu tak zasedne až druhý náhradník Bert Bartas.
3. 10. 2022Aktualizováno3. 10. 2022, 17:09|

Znojemské Horní náměstí se má stát centrem dění. Stromy poskytnou stín, parkovat se bude jinde

Horní náměstí ve Znojmě čeká velká proměna. Namísto prázdné plochy by se měly podle vedení města objevit na náměstí stromy, které poskytnou stín. Prostranství se má také stát jakýmsi centrem dění, kde bude rušno až do večera. Z náměstí se rovněž mají přesunout parkovací stání, na jejich místě budou platany a vznikne tam kryté posezení. Přestavbu chce druhé největší město Jihomoravského kraje stihnout ještě letos.
11. 5. 2022|

Ústavní soud zrušil část zákona, o kterou se opírají bezdoplatkové zóny

Ústavní soud (ÚS) zrušil spornou část zákona o pomoci v hmotné nouzi, která umožňovala zřizovat takzvané bezdoplatkové zóny. Vyhověl tak návrhu skupiny sedmnácti senátorů, kterým se zabýval čtyři roky. Bezdoplatkové zóny podle ÚS zasahovaly do práva na zajištění základních životních podmínek v oblasti bydlení a nerozlišovaly mezi původci a „oběťmi“ problémů. Nález vstoupí v platnost dnem vyhlášení ve Sbírce zákonů. Obce nyní budou muset hledat jiné způsoby boje proti sociálně nežádoucím jevům.
31. 8. 2021Aktualizováno31. 8. 2021, 17:45|

Bývalý starosta Znojma Grois i současný Malačka opustili ČSSD. Strana prý ztratila dřívější hrdost

Bývalý starosta Znojma Jan Grois ani jeho nástupce Jakub Malačka už nejsou v ČSSD. Informoval o tom server iDNES.cz. Grois to potvrdil na svém facebookovém profilu, kde napsal, že ho už nebavilo obhajovat vnitřní politiku strany. Podle Malačky ČSSD jako strana ztratila dřívější hrdost a přestala komunikovat s členskou základnou.
31. 3. 2021|