TÉMA

Tornáda

Tornáda a bouře zabily v Tennessee šest lidí a další desítky zranily

Nejméně šest mrtvých a více než dvacet zraněných si v sobotu vyžádaly silné bouře a tornáda v americkém státě Tennessee. Mezi mrtvými je i nejméně jedno dítě, informuje agentura AP. Více než osmdesát tisíc lidí je podle agentury Reuters bez elektřiny.
10. 12. 2023|

V Kentucky po tornádech dohledali všechny pohřešované, obětí je téměř osmdesát

V americkém státě Kentucky už dohledali všechny lidi pohřešované po tornádech, která tento stát a několik dalších zasáhla minulý týden. Oznámil to kentucký guvernér Andy Beshear. Obětí je téměř osmdesát.
19. 12. 2021|

Biden vyhlásil v Kentucky po ničivých tornádech stav katastrofy

Americký prezident Joe Biden vyhlásil stav katastrofy pro Kentucky, které zasáhla tornáda. Díky kroku má stát nárok na další federální podporu. Série tornád udeřila v USA v noci na sobotu a jen v Kentucky má nejméně 74 potvrzených obětí, řekl v pondělí tamní guvernér. Dalších čtrnáct obětí hlásí okolní státy Illinois, Tennessee, Arkansas a Missouri. Více než sto lidí je nadále pohřešováno.
13. 12. 2021Aktualizováno14. 12. 2021, 00:05|

V americké Alabamě řádila tornáda, vyžádala si pět mrtvých a raněné

Nejméně pět mrtvých a několik zraněných za sebou zanechala tornáda, která ve čtvrtek zasáhla jihovýchod Spojených států. Postižen byl zejména stát Alabama, kde zaznamenali 14 tornád, dvě další byla v sousedních státech Mississippi a Georgie. Informovala o tom v noci na pátek CNN s odvoláním na místní úřady.
26. 3. 2021|