TÉMA

Johnson&Johnson

Odhalených případů covidu je opět méně. Začínají platit přísnější pravidla v restauracích a barech

V úterý přibylo v Česku 9089 potvrzených případů nemoci covid-19, což bylo téměř o čtvrtinu méně než před týdnem. Opět klesl počet hospitalizovaných. Oproti předchozímu úterý se snížil o zhruba třicet procent na 3460 pacientů, z nichž 673 bylo ve vážném stavu. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví. Snížilo se i incidenční číslo, tedy počet nových případů za poslední týden na sto tisíc obyvatel. Pokleslo z úterních 363 na 338 případů. Ministr zdravotnictví chce rozšířit očkování posilující dávkou na všechny dospělé.
29. 12. 2021Aktualizováno29. 12. 2021, 19:01|

Praktici vyhlížejí Modernu. Očkovací látka od firmy AstraZeneca půjde jen na druhé dávky

K očkování proti covidu-19 se mohou od pondělí hlásit lidé od čtyřiceti let, brzy by mělo začít i očkování mladších lidí, tedy od šestnácti let. Tempo vakcinace v poslední době výrazně zrychlilo, podle odborníků by však mohlo být ještě vyšší, kdyby se více zapojili praktičtí lékaři. Do jejich ordinací se totiž dostává jen minimum dávek. Změnit se to může od čtvrtka, kdy by praktici mohli začít dostávat látku od společnosti Moderna.
18. 5. 2021|

Pandemie ve světě: Německo je blíž rozvolnění pro očkované, Francie dá zbylé vakcíny lidem bez omezení věku

Němečtí poslanci vyslovili souhlas s rozvolněním pandemických opatření pro lidi plně očkované proti koronaviru a uzdravené. Pokud v pátek schválí návrh také Spolková rada, nebudou vyléčení ani uzdravení od víkendu potřebovat testy a nebude se jich týkat ani karanténa. Nadále však budou muset nosit roušky. Francie se snaží zvýšit efektivitu očkování. Pokud na konci dne zbydou nepoužité dávky, budou se o ně moci od středy přihlásit lidé z kterékoliv věkové skupiny.
6. 5. 2021Aktualizováno6. 5. 2021, 14:42|

Zeman zatím nevidí důvod pro povýšení ředitele BIS Koudelky na generála

Prezident Miloš Zeman letos zřejmě opět nepovýší ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS), plukovníka Michala Koudelku, do hodnosti brigádního generála. Zatím pro to nevidí důvod. Naznačil ale, že by Koudelku mohl povýšit příští rok po vyšetření výbuchů ve Vrběticích. Prezident to uvedl v pořadu Partie televize Prima. K auditní zprávě Evropské komise o střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO) řekl, že rozhodnutí připadá soudním orgánům.
25. 4. 2021Aktualizováno25. 4. 2021, 16:40|