TÉMA

Výtluky

Krajští silničáři omezí pomoc pardubickým obcím s opravami. Výběrové řízení bude třeba i na malé záplaty

Obce a města na Pardubicku řeší, kdo bude opravovat rozbité místní komunikace. Krajští silničáři totiž omezují vedlejší činnost, při které s opravami pomáhali. Letos nemají kapacitu. Hejtmanství uvolnilo historicky největší balík peněz na opravy silnic druhé a třetí třídy, které jsou v havarijním stavu.
25. 1. 2024|

V Moravskoslezském kraji půjde do oprav silnic víc peněz. Větší investice se plánují i na Karlovarsku

Moravskoslezský kraj letos investuje do oprav silnic II. a III. tříd jednu a čtvrt miliardy korun. Jen hejtmanství na ně dá ze svého rozpočtu skoro půl miliardy, zbytek zaplatí Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI) a Evropská unie. Víc peněz na komunikace má jít i v Karlovarském kraji, ten letos dostane od státu o 106 milionů korun vyšší částku. Peníze zamíří na šestnáct silnic II. a III. třídy. Kraj ale upozorňuje, že je třeba dát víc peněz i na opravu výtluků, kterých je letos mnohem více než v uplynulých letech.
9. 3. 2023|

Dopravní situaci v Děčíně načas zhorší oprava Nového mostu. Povrch s výtluky ničí auta

V Děčíně začne v září oprava povrchu Nového mostu přes Labe, provoz na čtyřproudé silnici bude sveden do dvou pruhů. Stavbaři vymění zničený povrch komunikace, řekl v pondělí Vít Plechatý z chomutovské správy Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Radnice prosí řidiče o trpělivost, očekává se tvorba kolon. Most na silnici I/13 je důležitým dopravním koridorem, který spojuje města pod Krušnými horami s Libereckým krajem.
30. 8. 2021|

Tah na Mohelnici prošel opravou před dvěma lety, teď jej poškodila zima. Silničáři budou práce reklamovat

Hlavní tah mezi Moravskou Třebovou a Mohelnicí potřebuje po dvou letech od rekonstrukce další opravy. Na úseku mezi Studenou Loučkou a Podolím se objevily výtluky. Ty se vytvořily na místech, do jejichž oprav putovaly téměř dvě desítky milionů korun. Způsobilo je únorové střídání teplot.
4. 3. 2021|

Silničáři začínají opravovat výtluky, zima je nejhorší za dekádu

Končící zima podle silničářů nejspíš způsobila největší škody za posledních deset let. Vyčíslit je zatím neumějí, protože teď teprve začíná oprava prvních děr. Zvýšené náklady mohou být citlivé hlavně pro kraje a obce, těm se propadly kvůli covidu-19 příjmy.
19. 2. 2021|

Výtluky na silnicích na Svitavsku způsobily už několik nehod. Silničáři se hájí, že „dělají, co mohou“

Problémy dělá řidičům stav silnic první třídy od Vysokého Mýta do Svitav a kolem Březové nad Svitavou. Výtluky tam za poslední týden zavinily patnáct dopravních nehod. Policisté vyzvali správu silnic k opravě vozovky. Postup silničářů se jim ale zdá pomalý.
6. 2. 2021|