TÉMA

Sparta

Janktův coming out může inspirovat, čekají ho zřejmě i nepěkné věci, shodují se novináři. Dle Vízka měl počkat

Coming out českého fotbalového reprezentanta Jakuba Jankta v týdnu zaujal vrcholový fotbalový svět. Podle šéfredaktora magazínu Hattrick Pavla Procházky zejména proto, že Jankto je zatím nejvýraznějším aktivním hráčem, který takový krok učinil. Redaktor Deníku N Filip Titlbach věří, že Jankto nyní může inspirovat mladé fotbalisty, i když očekává, že na stadionech zazní i nepěkné věci. Bývalý reprezentant Ladislav Vízek v Událostech, komentářích prohlásil, že Jankto měl s deklarací počkat, protože „lidé to vnímají opravdu zle“.
18. 2. 2023|

Vědci našli na Sibiři lvíčata, která žila před desítkami tisíc let

V tajícím permafrostu – věčně zmrzlé půdě – našli vědci na Sibiři dobře zachovalé jeskynní lvíče, které žilo před 28 tisíci lety. V samičce nazvané Sparta dokonce ještě mohou být zbytky mateřského mléka.
16. 8. 2021|

Babiš nebude požadovat odchod Hniličky z čela sportovní agentury

Premiér Andrej Babiš (ANO) nebude požadovat odchod Milana Hniličky (za ANO) z čela sportovní agentury kvůli účasti na oslavě v teplickém hotelu. Předseda vlády se nedomnívá, že by Hniličkovo odvolání z funkce osm měsíců před volbami bylo správné. Babiš to řekl serveru Deník.cz. Hnilička kvůli porušení vládních opatření složil poslanecký mandát.
26. 1. 2021Aktualizováno26. 1. 2021, 17:51|