TÉMA

Karel Müller

Lidé potřebují o Vánocích hlavně naději, říkají Pastoral Brothers

Lidé mají být o Vánocích hlavně spolu, všímat si jeden druhého a mít naději, vzkazuje youtuberské duo Pastoral Brothers, které tvoří evangelický farář Jakub Helebrant a školní kaplan Karel Müller.  Svou víru nikomu nenutí. Zároveň v nadsázce říkají, že stále stojí za hřích. Pastoral Brothers byli hosty Interview ČT24.
24. 12. 2022|

Vystrčil ocenil medailí novinářku Lídu Rakušanovou nebo youtuberské duo Pastoral Brothers

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) předal v Den české státnosti stříbrné pamětní medaile významným českým osobnostem. Ceremoniál se tradičně odehrává v sídle horní komory ve Valdštejnském paláci. Medaile mohou získat například úspěšní umělci, vědci, sportovci či jiné osobnosti, které se zasadily o dobré jméno Česka. Medaile si ve středu převzalo celkem 19 oceněných.
28. 9. 2022Aktualizováno28. 9. 2022, 18:06|

Bůh neposílá esemesky, ale nasměruje nás, říkají farářští influenceři Pastoral Brothers

Třicetiletí evangeličtí faráři Karel Müller a Jakub Malý před několika lety začali zprostředkovávat biblické texty na YouTube jako dvojice Pastoral Brothers. Současným, pro některé drzým pohledem, si získali několik tisíc sledujících, zdaleka ne jen věřících. Své vnímání Desatera, ale i třeba protínání víry a otázek vtahů a sexuality sepsali nyní i do Boží knihy.
18. 12. 2021|

Obyvatelům Boňova komplikuje památková ochrana opravy domů. Zvažují vystoupení

Obyvatelé Boňova u Jaroměřic nad Rokytnou řeší spor s památkáři. Obec byla díky svému uspořádání prohlášena vesnickou památkovou zónou. Každou rekonstrukci nemovitosti tak musí její majitelé řešit s Národním památkovým ústavem, který na ně klade speciální podmínky. Domy musí být zachovány v původním stylu, přičemž tyto úpravy bývají mnohdy finančně náročnější.
12. 5. 2021|

Legendární hotel Opera v Jaroměřicích je na prodej, o jeho koupi uvažuje radnice

Jaroměřice nad Rokytnou se zajímají o koupi hotelu Opera v centru města. Ten byl hlavně v 80. letech proslavený po širokém okolí. Pomáhal také tamnímu turismu. Ekonomicky ale nepřežil koronavirovou krizi a majitel ho proto nabízí radnici.
21. 1. 2021|