TÉMA

RiseSun

Sanatorium v Pasohlávkách bude důležité pro celou republiku, míní premiér Fiala

Léčebně-rehabilitační ústav Sanatorium Pálava v Pasohlávkách na Brněnsku bude důležitý nejen pro Jihomoravský kraj, ale pro celou republiku. Při poklepání základního kamene to v pondělí prohlásil premiér Petr Fiala (ODS). Ústav doplní páteřní síť neurorehabilitačních center, která jsou v tuzemsku dosud tři. Žádné z nich ale není na Moravě, důležitá je přitom provázanost s klinikami v regionu, zdůraznil ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). Zkušební provoz zahájí ústav v lednu 2026.
4. 3. 2024Aktualizováno4. 3. 2024, 16:35|

U Brna začala stavba sanatoria za tři čtvrtě miliardy, má poskytnout péči po úrazech či mozkových příhodách

Začala stavba Sanatoria Pálava u Pasohlávek na Brněnsku. Rehabilitační ústav vyjde na 784 milionů korun. Jihomoravský kraj na výstavbu obdržel dotaci, pokryje víc než třetinu nákladů. Zvažuje i čerpání úvěru až do výše 550 milionů. Projekt má zajistit chybějící péči o pacienty třeba po cévních mozkových příhodách nebo těžkých úrazech.
6. 1. 2024|

Stavba lázní v Pasohlávkách se kvůli covidu o rok prodlouží

Stavba lázeňského komplexu v Pasohlávkách na Brněnsku se nejspíš o rok prodlouží. Měla být hotová do roku 2026. O prodloužení požádala kvůli pandemii koronaviru čínská společnost RiseSun, která lázně s původně odhadovanými náklady dvě miliardy korun postaví. Posun termínu dokončení na leden 2027 schválili jihomoravští zastupitelé, potvrdit to musí valná hromada společnosti Thermal Pasohlávky, kde je kraj majoritním vlastníkem.
23. 9. 2021|

Sanatorium pod Pálavou má svého projektanta. Stavbu spa resortu připravuje i čínský developer

Společnost Thermal Pasohlávky vybrala projektanta plánované stavby odborného léčebného ústavu na břehu novomlýnských nádrží. Stala se jím Projektová společnost Sanatorium Pálava. Půjde o specializované zařízení na rehabilitace po operacích kyčlí nebo jiných kloubů. Investici v podobě spa resortu ve stejné lokalitě dále plánuje i čínská firma RiseSun.
5. 1. 2021|