TÉMA

Martin Bednář

Ostrava ruší stavební úřady v menších městských obvodech

Ostrava bude mít od 1. července méně stavebních úřadů než teď. Zastupitelé se rozhodli zrušit úřady v malých obvodech, jako je například Stará a Nová Bělá nebo Proskovice. Centralizace úřadů by měla stavební řízení urychlit. Ostravský magistrát se ke kroku rozhodl i kvůli novému stavebnímu zákonu. Celkem bude mít krajské město šest stavebních úřadů – pět ve velkých městských obvodech a jeden na magistrátu.
11. 4. 2024|

Novým ostravským primátorem zvolili zastupitelé Dohnala, Macura skončil

Primátorem Ostravy ve středu dopoledne zastupitelé zvolili Jana Dohnala (ODS) z uskupení SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09). Třetí největší město republiky povede nová koalice, ve které budou uskupení ANO, SPOLU, Ostravak, Starostové pro Ostravu a Piráti. V pětapadesátičlenném zastupitelstvu bude mít koalice 37 hlasů, koaliční smlouvu subjekty podepsaly ráno.
26. 4. 2023Aktualizováno26. 4. 2023, 13:25|

Ke koncepci tramvajové dopravy v Ostravě přicházejí stovky připomínek. Podnik je zváží

Stovky stížností i podnětů na novou koncepci tramvajové dopravy v Ostravě dostal dopravní podnik i starostové městských částí. Proti záměru se vymezují hlavně lidé z Dubiny nebo Výškovic. Kritizují, že nemají mít přímé spojení do fakultní nemocnice. Podle vedení dopravního podniku není návrh finální a firma připomínky Ostravanů zváží.
18. 4. 2023|

Lidé blokovali silnici mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem. Chtějí bezplatný souběžný úsek dálnice

Starostové a zástupci obcí a měst ležících podél dálnice D56 mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem v Žabni symbolicky blokovali dopravu na souběžné silnici. Chtěli tak upozornit na situaci, kdy spousta řidičů zpoplatněnou dálnici objíždí přes okolní obce, což tam zhoršuje bezpečnost obyvatel, znečišťuje ovzduší a zvyšuje hluk.
19. 11. 2020|