TÉMA

Robert Kerndl

Policie ohledně fotky s bílým práškem a primátorkou Vaňkovou neodhalila trestný čin

Policie v souvislosti s fotografií ze sociálních sítí, na které jsou zachyceni primátorka Brna Markéta Vaňková a její náměstek Robert Kerndl (oba ODS) s bílým práškem, neodhalila trestný čin. Věc takzvaně uloží, informoval na policejním webu mluvčí Pavel Šváb. Fotografie začala po sociálních sítích kolovat v létě. Kromě policie se věcí o prázdninách zabývaly i koaliční strany, Vaňkovou tehdy podpořily.
24. 10. 2023|

Třetí kotel v brněnské spalovně zatím nebude. Zastupitelé rozhodli v tajném hlasování

Třetí kotel za 4,6 miliardy korun v brněnské spalovně městské firmy SAKO zatím nevznikne. Brněnští zastupitelé v tajném hlasování rozhodli o zastavení projektu, který je třeba znovu přepracovat. Hlasování se nezúčastnila opozice Pirátů a Zelených s hnutím Žít Brno, kteří vybudování kotle podporovali a byli proti tajnému hlasování. Sál opustili také zástupci koaliční KDU-ČSL.
18. 10. 2023Aktualizováno18. 10. 2023, 20:23|

Nic jako rasová justice v Česku neexistuje, řekl Blažek na setkání se zástupci romské komunity

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) na středečním setkání v Brně se zástupci romské komunity ujistil, že v Česku neexistuje nic jako rasová justice. Propuštění z vazby muže, který je podezřelý z červnové vraždy u Brněnské přehrady, považuje za standardní postup. Debatu Blažek označil za přínosnou.
30. 8. 2023Aktualizováno30. 8. 2023, 23:44|

Drogové testy Vaňkové i Kerndla byly negativní. Brněnská koalice pokračuje

Koalice v Brně bude pokračovat beze změn, jednotlivé strany podporují brněnskou primátorku Markétu Vaňkovou (ODS) i poté, co se objevila fotka, kde je zachycen bílý prášek. Novinářům to ve středu řekli představitelé jednotlivých stran. Vaňková podstoupila test na drogy, je negativní, stejně jako v případě náměstka Roberta Kerndla (ODS), který je na fotce také zachycený. Vaňkovou kontaktovala policie, podala už vysvětlení, další komentáře pro média poskytovat zatím nechce. Kerndla zatím policie neoslovila.
9. 8. 2023Aktualizováno9. 8. 2023, 17:38|

Klub zastupitelů Společně a brněnská oblastní rada ODS podpořily primátorku Vaňkovou

Brněnský Klub zastupitelů Společně a oblastní rada ODS Brno-město přijaly vysvětlení primátorky Markéty Vaňkové (ODS) i jejího náměstka Roberta Kerndla (ODS) týkající se fotografie ze sociálních sítí, na níž jsou zachyceni s bílým práškem. Kerndl s Vaňkovou řekli po skončení pondělního večerního jednání novinářům, že jim oběma klub i oblastní rada vyjádřily podporu. Vaňková s Kerndlem uvedli, že do středečního jednání s koaličními partnery nebudou záležitost komentovat. Podle serveru iDnes.cz Vaňková i Kerndl oznámili, že podstoupili laboratorní testy na drogy, výsledky hodlají zveřejnit.
7. 8. 2023|

Policie prověřuje fotku Vaňkové a Kerndla s bílým práškem

Jihomoravští kriminalisté se zabývají fotografií, která zachycuje brněnskou primátorku Markétu Vaňkovou (ODS) a jejího náměstka Roberta Kerndla (ODS) s lajnami bílého prášku na displeji mobilního telefonu. České televizi to potvrdil policejní mluvčí Pavel Šváb. Vaňková původně tvrdila, že jde zřejmě o fotomontáž, později připustila, že by fotografie mohla být skutečná a pořízena před dvěma až třemi lety.
4. 8. 2023|

Brněnští politici chtějí vysvětlení fotografie Vaňkové a Kerndla s bílým práškem

Brněnští politici se vyjadřují k fotografii, na níž je primátorka Markéta Vaňková a její náměstek Robert Kerndl (oba ODS) s bílým práškem připomínajícím kokain. Vaňková připustila pravost snímku. O situaci chtějí jednat. Podle některých není kauza důvodem pro odstoupení z funkcí, někteří však apelují na Vaňkovou, aby fotografii vysvětlila. Kauzou se bude také zabývat oblastní rada ODS. Primátorka v pondělí pro televizi Nova uvedla, že pokud partneři z brněnské radnice dospějí k závěru, že situace je důvodem k rezignaci, tak tak učiní.
1. 8. 2023|

Primátorka Vaňková připustila, že snímek, kde se s náměstkem Kerndlem dívají na lajny bílého prášku, může být pravý

Na sociálních sítích se objevily fotky primátorky Brna Markéty Vaňkové (ODS), na kterých jí někdo ukazuje bílý prášek. Původně podle serveru Blesk.cz tvrdila, že jde asi o fotomontáž. Pro televizi Nova následně uvedla, že neví, zda jsou fotky pravé a co na nich je. Připustila, že by foto mohlo pocházet ze setkání s mladými lidmi v nočním Brně před několika lety. Nevzpomíná si ale, co se přesně stalo. Důvod k rezignaci kvůli snímku Vaňková nevidí. Pokud ale kolegové z radnice dospějí k opačnému závěru, tak odstoupí, řekla televizi Nova.
31. 7. 2023|

Město nedělá dost, aby řešilo bezdomovectví v Brně, kritizuje opozice. Podle primátorky dělá maximum možného

Vedení města Brna podle části opozice nedělá dost, aby zabránilo bezdomovectví v Brně. Programy, které cílí na zabydlování lidí žijících v nevyhovujících podmínkách nebo na ulici, podle opozice současná koalice vedená ODS utlumila. Kritika přišla v reakci na noční požár opuštěných stavebních buněk, při kterém zahynulo osm lidí, zřejmě bezdomovců. Primátorka Markéta Vaňková (ODS) je přesvědčená, že město dělá maximum možného.
4. 5. 2023Aktualizováno4. 5. 2023, 20:09|

Soud potrestal bývalého policistu Machalu za vynášení informací pokutou sto tisíc korun

S peněžitým trestem sto tisíc korun odešel v pondělí od Městského soudu v Brně bývalý vedoucí 1. oddělení hospodářské kriminality Městského ředitelství policie Brno Vladimír Machala. Ten od léta 2018 vyšetřoval podvody s obecními byty v Brně. Soud ho shledal vinným v tom, že předával neveřejné informace z trestního řízení někdejšímu šéfovi technického oddělení správy nemovitostí na radnici Brno-střed Petru Kosmákovi a dále že zmařil domovní prohlídku u bývalého starosty Rojetína Pavla Hubálka, který měl používat k přidělování bytů padělaná razítka.
21. 11. 2022|

Brno povede v následujících čtyřech letech pětikoalice, oznámila Vaňková

Nabídku na sestavení široké koalice v Brně od ODS s TOP 09 přijali všichni, tedy ANO, KDU-ČSL se STAN, Piráti i ČSSD. Bude mít 46 z 55 mandátů. Oznámila to primátorka Markéta Vaňková.  Koaliční smlouvu zástupci stran podepíší ve středu. Ustavující zastupitelstvo bude 20. října.
17. 10. 2022Aktualizováno17. 10. 2022, 14:25|

Rada Brna-středu odvolala obviněného Bradáče z funkce předsedy bytové komise

Rada městské části Brno-střed rozhodla o odvolání Otakara Bradáče (ODS) z funkce předsedy bytové komise. Je to reakce na kauzu údajné manipulace s byty na radnici, ve které je obviněný společně s dalšími sedmi lidmi. Dva skončili ve vazbě, kromě Bradáče i jednatel realitní kanceláře Zdeněk Červinka. Radní z Brno-střed zadali také zpracování auditu, který má proces přidělování bytů prověřit.
10. 10. 2022|

O koalici v Brně by mohlo být jasno do pátku. Se Zelenými a Žít Brno už vítězové voleb nepočítají

Primátorka Brna a jednička vítězné kandidátky ODS s TOP 09 Markéta Vaňková (ODS) by chtěla do pátku oznámit, k jaké koalici se kloní. Záležet ale bude na jednání s lidovci a STAN. Z koaličních jednání Vaňková nevyloučila ani ANO, Piráty a ČSSD, naopak v jednání nebude pokračovat se Zelenými a Žít Brno, protože se neshodnou na projektu horkovodu z jaderné elektrárny Dukovany. Už dříve Vaňková vyloučila z jednání SPD.
10. 10. 2022Aktualizováno10. 10. 2022, 13:38|

Policisté z Národní centrály zasahovali v Brně kvůli přidělování městských bytů. Zadrželi osm lidí

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) zadrželi osm lidí kvůli podezření z páchání trestné činnosti při přidělování městských bytů a nebytových prostor v Brně. Provádějí domovní prohlídky na základě soudních příkazů, uvedlo v úterý ráno na webu Vrchní státní zastupitelství v Olomouci. Podle předsedkyně kontrolního výboru Moniky Lukášové Spilkové (Piráti), která na nesrovnalosti při přidělování bytů upozorňovala, by se měl zásah týkat přidělování bytů na radnici Brno-střed.
4. 10. 2022Aktualizováno4. 10. 2022, 20:05|

Koronavirus ohrožuje i lidi bez domova. Často přitom ani neznají svůj zdravotní stav

Dodržování základních pravidel proti šíření covidu-19 je obtížnější pro lidi bez domova. Jejich situaci navíc komplikuje i zákaz nočního vycházení, zástupci měst a pracovníci sociálních služeb proto hledají způsob, jak zabránit šíření nemoci v komunitě. Zřizují proto místa pro nakažené bezdomovce nebo do ulic vysílají týmy, které pomáhají s testováním.
30. 10. 2020|