TÉMA

Správní rada

Ostravský Renarkon má po odchodu zaměstnanců nové členy správní rady. Ředitel se nezměnil

Společnost Renarkon, která se stará o prevenci i léčbu drogově závislých nejen z Ostravska, si zvolila nové vedení správní rady. Má nově o tři členy víc. Renarkon minulý týden opustilo sedmnáct zaměstnanců, kteří podali výpovědi kvůli dlouhodobým neshodám s ředitelem Martinem Chovancem.
5. 2. 2024|

Investoři chtějí návrat Altmana do čela OpenAI. Správní rada firmy o tom už údajně jedná

Významní investoři společnosti OpenAI, která vyvinula chatovací systém ChatGPT, tlačí firmu k tomu, aby vrátila Sama Altmana do funkce výkonného ředitele. Informují o tom média s odvoláním na své zdroje. Podle některých zdrojů s Altmanem o návratu do funkce jedná správní rada podniku, která ho v pátek večer překvapivě odvolala.
19. 11. 2023|

Musk rozpustil správní radu Twitteru, firmě šéfuje sám

Devítičlenná správní rada americké internetové společnosti Twitter byla rozpuštěna a jediným ředitelem podniku se stal miliardář Elon Musk. Vyplývá to z aktuální zprávy firmy pro americkou Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC). Musk minulý týden dokončil převzetí společnosti Twitter za 44 miliard dolarů (zhruba 1,1 bilionu korun).
31. 10. 2022|

Správní rada Twitteru se brání hrozbě nepřátelského převzetí Muskem, píše Bloomberg

Správní rada Twitteru přijala opatření platné jeden rok, jehož prostřednictvím se brání nepřátelskému převzetí společnosti miliardářem Elonem Muskem, napsala agentura Bloomberg. Šéf společnosti Tesla a nejbohatší člověk na světě dříve nabídl odkoupení provozovatele sociální sítě za více než 43 miliardy dolarů (972,2 miliardy korun).
15. 4. 2022|

Předsedou správní rady VZP bude poslanec a lékař Tom Philipp

Předsedou správní rady Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) byl zvolen poslanec a lékař Tom Philipp (KDU-ČSL). Místopředsedou bude bývalý šéf TOP 09 Miroslav Kalousek. Správní rada se v pondělí sešla poprvé v novém složení, v minulém období ji vedla poslankyně ANO Věra Adámková. Rada se chce více věnovat zdravotní péči v regionech.
28. 2. 2022Aktualizováno28. 2. 2022, 16:42|

Ve správní radě VZP usedne i Kalousek, členy orgánu obměnila vláda

Ve správní radě Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) nově usedne bývalý předseda TOP 09 Miroslav Kalousek, senátor Roman Kraus (ODS) či náměstek ministra zdravotnictví Josef Pavlovic (Piráti). O obměně členů správní a dozorčí rady největší tuzemské zdravotní pojišťovny ve středu rozhodla vláda, vyplývá z výsledků zasedání zveřejněných na webu. Proti zvolení Kalouska se v minulých dnech vyslovili Piráti.
26. 1. 2022|

Klicperovo divadlo v Hradci Králové dál povede jeho dosavadní ředitelka Eva Mikulková

Funkci ředitelky Klicperova divadla v Hradci Králové obhájila Eva Mikulková. Správní rada Klicperova divadla schválila výsledek výběrové komise a jmenovala ji na dalších šest let. Zřizovatelem Klicperova divadla jsou město Hradec Králové a Královéhradecký kraj.
25. 1. 2022|

Volba vedení VZP se zřejmě protáhne. Politici se neshodnou na kandidátech

Poslanci měli už ve středu vyměnit většinu členů správní i dozorčí rady Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP). Výběr lidí, kteří mají v příštích čtyřech letech dohlížet na největší pojišťovnu s ročním obratem čtvrt bilionu, se ale zřejmě kvůli politickým sporům protáhne až do února. VZP by tak na čas byla bez klíčového řídicího a kontrolního orgánu.
24. 1. 2022|