TÉMA

Cleveland

Doporučujeme

Past pokroku: Byla plná chemikálií, mrtvých zvířat a občas začala hořet. Destrukce řeky šokovala Ameriku

V Clevelandu se zrodila snaha Čechů a Slováků získat společný stát. Narodila se tu postava komiksového hrdiny Supermana, ale také tu vznikla touha a potřeba chránit přírodu. Jenže k tomu by nedošlo, nebýt jedné velké katastrofy.
8. 11. 2023|

Kouř z lesních požárů v Kanadě zahalil část USA. Hořící oblast přesáhla rozlohou Česko

Pro až 80 milionů Američanů od hranic s Kanadou po východní pobřeží a jižně až na úroveň Kentucky ve středu platilo varování před špatnou kvalitou ovzduší. Města zavírají veřejné pláže, ruší koncerty a vyzývají lidi k pobytu uvnitř. Nad území USA se po třech týdnech opět vrátil kouř z hořících kanadských lesů, které trpí nejhorší sezonou lesních požárů od počátku vedení záznamů. Z téměř pěti set aktuálních požárů jich hasiči nemají pod kontrolou více než polovinu.
28. 6. 2023|

Lék proti rakovině plic má skvělé výsledky, oznámili američtí lékaři. Zachránil 51 procent pacientů

Američtí lékaři představili na velké konferenci v Chicagu výsledky nového léku proti rakovině plic. Účinná látka osimertinib snížila riziko úmrtí pacientů, kterým lékaři chirurgicky nádor odstranili, o 51 procent.
8. 6. 2023|

Útočník v Clevelandu zastřelil pět lidí, je na útěku

Útočník v texaském městě Cleveland zastřelil v jednom domě pět lidí a nyní je na útěku. Informovala o tom americká stanice ABC. Podezřelý je podle policie ozbrojený a je pod vlivem omamných látek. Místní obyvatelé dostali varování, aby nevycházeli ven.
29. 4. 2023Aktualizováno29. 4. 2023, 16:40|

Covid ubližuje neočkovaným rodičkám. Poškozuje placentu, děti se mohou narodit mrtvé

Nová studie upozorňuje na závažné důsledky, které může mít onemocnění covidem-19 u těhotných žen bez očkování proti koronaviru. Virus útočí na placentu a likviduje ji tak, že vážně ohrožuje život dítěte.
28. 3. 2023|

Začala se testovat první vakcína proti rakovině prsu. Mohla by působit na nejnebezpečnější typ

Vědci začali testovat na lidských dobrovolnících první očkování proti rakovině prsu – konkrétně proti její nejzávažnější a nejvíce smrtelné podobě, která se jen velmi špatně léčí. První výsledky by mohly být už za rok.
6. 12. 2021|

Bílý dům ohniskem koronaviru? Trumpův tým podle médií situaci podcenil

Už sedmnáct lidí z okolí amerického prezidenta Donalda Trumpa oznámilo v posledních dnech pozitivní test na koronavirus. Bílý dům se nejspíš stal ohniskem nákazy. Desítky dalších lidí, včetně vrchního velení armády, jsou v karanténě. Onemocnělo i 11 zaměstnanců, kteří se podíleli na první debatě Trumpa a Joea Bidena v Clevelandu. Ve středu je v plánu debata viceprezidentských kandidátů, kterou budou provázet velmi přísná opatření.
7. 10. 2020Aktualizováno7. 10. 2020, 20:20|