TÉMA

Slušovice

Za tlačenici na diskotéce ve Slušovicích uložil soud organizátorovi podmínku. Muž prohlásil vinu a omluvil se

Za předloňskou tlačenici na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku, při které utrpělo zranění dvanáct lidí, uložil zlínský okresní soud jejímu organizátorovi Jiřímu Kotkovi trest odnětí svobody na tři roky s podmíněným odkladem na zkušební dobu tři a půl roku. Vyhověl návrhu státního zástupce. Obhajoba žádala trest odnětí svobody na dva roky s podmíněným odkladem na zkušební dobu tří let. Za obecné ohrožení z nedbalosti muži hrozilo až osm let vězení. Kotek před soudem prohlásil vinu, dříve ji odmítal. Rozsudek není pravomocný, zúčastněné strany si ponechaly lhůtu pro případné odvolání.
20. 3. 2024Aktualizováno20. 3. 2024, 11:33|

Soud začal projednávat tlačenici na slušovické diskotéce, zranilo se tehdy dvanáct lidí. Organizátor vinu odmítl

Okresní soud ve Zlíně začal ve středu projednávat případ loňské tlačenice na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku. V kauze jsou obžalovaní organizátor diskotéky Jiří Kotek a firma Derby Company, jejímž je jednatelem. Devětadvacetiletému muži hrozí za obecné ohrožení z nedbalosti až osmileté vězení, společnosti peněžitý trest a zákaz činnosti. Kotek u soudu vinu odmítl a nechtěl ani vypovídat, stejně se vyjádřil zástupce společnosti. U soudu bylo také několik poškozených.
18. 10. 2023|

Státní zastupitelství obžalovalo muže a firmu v souvislosti s tlačenicí na slušovické diskotéce

Kvůli loňskému neštěstí na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku padla obžaloba. ČT to sdělil Jan Zubek z Okresního státního zastupitelství ve Zlíně. Obžalobě z obecného ohrožení z nedbalosti čelí jeden muž a firma. Muži hrozí v případě odsouzení až osmileté vězení, firmě peněžitý trest a zákaz činnosti. Případem se nyní bude zabývat Okresní soud ve Zlíně. Při tlačenici na schodišti, které vede do hudebního klubu, se loni v říjnu zranilo dvanáct lidí. Pět z nich skončilo v nemocnici, všichni pacienti byli nezletilí.
5. 9. 2023|

Policie navrhla kvůli neštěstí na slušovické diskotéce obžalovat muže a firmu

Policie navrhla kvůli loňskému neštěstí na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku obžalovat devětadvacetiletého muže z obce u Zlína a firmu sídlící v regionu z obecného ohrožení z nedbalosti. Muži hrozí v případě odsouzení až osmileté vězení, firmě peněžitý trest a zákaz činnosti, uvedla ve čtvrtek policejní mluvčí Monika Kozumplíková. V noci na neděli 30. října vznikla na schodišti, které vede do hudebního klubu, tlačenice. Zranění při ní utrpělo dvanáct lidí. Pět z nich skončilo v nemocnici, všichni pacienti byli nezletilí.
3. 8. 2023Aktualizováno3. 8. 2023, 12:06|

Policie obvinila jednoho člověka a firmu kvůli tlačenici na slušovické diskotéce

Policie stíhá jednoho člověka a firmu v souvislosti s loňskou tlačenicí na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku, při níž se zranilo osm mladých lidí, z toho pět skončilo v nemocnici. České televizi to sdělil Jan Zubek z Okresního státního zastupitelství ve Zlíně, který případ dozoruje. Osoby jsou stíhány pro přečin obecného ohrožení z nedbalosti. Obviněnému člověku hrozí v případě odsouzení až osmileté vězení, firmě zákaz činnosti a peněžitý trest.
26. 5. 2023|

Prověřování neštěstí na diskotéce ve Slušovicích zabere policii několik měsíců

Prověřování neštěstí na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku zabere policii zřejmě několik měsíců, a to vzhledem k velkému množství svědků a souvisejícím úkonům trestního řízení. Policisté pravděpodobně přizvou také znalce, který vyhodnotí bezpečnostní parametry prostor diskotéky a únikových tras, sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková. V noci ze soboty na neděli utrpělo v tlačenici na schodišti, které vede do hudebního klubu, zranění osm lidí. Pět z nich skončilo v nemocnici, hospitalizováni jsou stále tři lidé.
1. 11. 2022Aktualizováno1. 11. 2022, 12:48|

Účastníci sobotní akce ve Slušovicích odhadují počet účastníků na tisíc, kapacita diskotéky je přitom poloviční

Policie začala prověřovat kamerové záznamy související s děním na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku, kde v noci ze soboty na neděli utrpělo zranění osm lidí. Vyslýchá také svědky a analyzuje sociální sítě. Pět zraněných skončilo v nemocnici. Hospitalizováni jsou stále tři lidé, jeden z nich je v těžkém stavu. Podle zjištění ČT je kapacita diskotéky, kde se akce konala, 455 osob. Účastníci však odhadují, že na místě bylo asi tisíc lidí.
31. 10. 2022Aktualizováno31. 10. 2022, 20:32|

V tlačenici je třeba vzepřít se a nekřičet, radí šéf pražské záchranky

Pro správnou pomoc při tragédií s více zraněnými je nejdůležitější organizace, říká Petr Kolouch, který šéfuje Zdravotnické záchranné službě hlavního města Prahy. Ocenil nasazení kolegů v Soulu, kde v tlačenici při halloweenských oslavách zemřelo v sobotu přes sto padesát lidí. Záchranáři o víkendu kvůli podobné situaci vyjížděli i do Slušovic na Zlínsku, kde bylo na tamní diskotéce při panice v davu zraněno osm lidí, část z nich nezletilých. Šéf pražské záchranky věří, že výchovou mladých lidí by bylo možné podobným situacím předcházet. A radí, že pokud se už člověk v nebezpečné tlačenici ocitne, musí být jeho prioritou zajistit si dostatečný prostor pro dýchání.
30. 10. 2022|

Na diskotéce ve Slušovicích se v tlačenici zranilo osm lidí, z toho pět vážně

Oslava Halloweenu na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku skončila v noci na neděli tlačenicí návštěvníků u vchodu a zraněním osmi mladých lidí. Pět z nich je hospitalizováno, přičemž dva pacienti skončili na jednotce intenzivní péče dětského oddělení. Věk zraněných se pohybuje od patnácti do dvaceti let, řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Jakub Omelka. Policie zahájila trestní řízení pro podezření z těžkého ublížení na zdraví.
30. 10. 2022Aktualizováno30. 10. 2022, 11:00|

Prahu Gorbačov navštívil několikrát. Jako lídr Sovětského svazu v dubnu 1987

Michail Gorbačov přijel v roce 1987 jako nejvyšší představitel Sovětského svazu do Československa. Pro zemi to byla mimořádná událost. Gorbačova na letišti vítal prezident Gustáv Husák a stovky lidí. Od návštěvy se čekala mimo jiné omluva za invazi sovětských vojsk v roce 1968, ta ale nepřišla.
31. 8. 2022|

Mezi Slušovicemi a Slavičínem mají vyrůst stožáry vysokého napětí. Dotčené obce odmítají zásah do krajiny

Některé obce na Zlínsku nesouhlasí s plánovanou výstavbou vedení vysokého napětí ze Slušovic do Slavičína. Projekt energetici plánují několik let a i několikrát změnili trasu vedení. Teď začali záměr znovu prosazovat. Podle nich je stavba nutná kvůli bezproblémovému zásobování elektřinou. Podle kritiků jde o nevratný zásah do krajiny.
15. 7. 2022|

30 let zpět: Kapitán, který vyšetřoval Slušovice, se ukryl v cizině

Kapitán Alexej Žák, bývalý policista vyšetřující Družstevní agrokombinát Slušovice (původně JZD Slušovice), se dostal kvůli vyšetřování organizovaného zločinu do ohrožení, a proto musel podle vlastních slov i s rodinou uprchnout do zahraničí. Reportérovi ČST se podařilo Žáka vypátrat ve švýcarském Curychu.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
13. 9. 2021|

Na Moravě zvedá déšť hladiny řek. Velká Stanovnice dosáhla druhého povodňového stupně

Od pondělního rána až do úterý platí pro část Moravy a Slezska výstraha meteorologů na vydatný déšť a zároveň povodňová bdělost nebo i pohotovost. Hladiny mnoha toků už se zvedly ve Zlínském kraji. První stupeň povodňové aktivity značící bdělost platil odpoledne na Bystřičce nad stejnojmennou nádrží, nad jeho spodní hranicí se držela také Lutoninka ve Vizovicích na Zlínsku. Velká Stanovnice pod přehradou v Karolince na Vsetínsku dosáhla druhého stupně. Stoupat mohou také hladiny Ostravice a Olše. Naopak v Praze ani na Berounce již povodeň není.
17. 5. 2021Aktualizováno17. 5. 2021, 19:41|

Lékárny vydaly třikrát více konopí než loni. Pacienti ho mohou jíst i v bonbonech

Spotřeba léčebného konopí v Česku rekordně vzrostla. Téměř jedenácti tisícům pacientů ho letos lékárny vydaly celkem 59 kilogramů. To je víc než trojnásobek loňského objemu. Vyplývá to ze statistik Státní agentury pro konopí pro léčebné použití (SAKL). Lidé tuto rostlinu nejčastěji využívali na mírnění příznaků chronické bolesti. Za zvýšený zájem o konopí může také fakt, že od letošního roku zdravotní pojišťovny proplácejí 90 procent z jeho ceny.
19. 12. 2020|

30 let zpět: Vzájemná důvěra je základem politiky, radí Petr Pithart

Předseda české vlády Petr Pithart na podzim roku 1990 v rozhovoru pro Československou televizi vysvětluje, proč se těší na nadcházející volby do místních zastupitelstev. Zároveň předkládá recept na úspěšné budování vlád, ať už na jakékoli úrovni.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990. 
20. 11. 2020|

Česko zasáhl silný vítr. Bez proudu byly po ránu tisíce domácností, zejména na Moravě

Kvůli silnému větru, který Česko zasáhl v sobotu odpoledne a v noci na neděli, bylo ráno bez proudu přes 13 500 odběratelů. Společnost ČEZ evidovala téměř osm tisíc odběrných míst bez elektřiny, distributor E.ON 5700 domácností bez proudu. Nejvíce výpadků bylo na Moravě a na východě Čech. Kolem 20:00 evidoval ČEZ už jen asi 400 domácností bez elektřiny v okrese Jeseník, E.ON dodávky obnovil.
4. 10. 2020Aktualizováno4. 10. 2020, 21:13|