TÉMA

Kulturní akce

Veselí nad Lužnicí zachraňuje budovu staré radnice. Chátrala desítky let

Třeba i koncerty vážné hudby by se mohly konat v budově staré radnice v centru Veselí nad Lužnicí na Táborsku. Dominanta tamního náměstí 30 let chátrala, teď ji od soukromého vlastníka za 20 milionů korun koupilo město. Zázemí v ní najde sousední střední škola i pořadatelé kulturních akcí. Rekonstrukce vyjde na další desítky milionů, zčásti by ji měl zaplatit kraj.
8. 3. 2024|

Skončil nouzový stav, mnohá omezení kvůli covidu nadále platí

O půlnoci ze soboty na neděli v Česku skončil nouzový stav, kvůli covidu ale nadále platí mnohá omezení. Na Boží hod vánoční přibylo 1086 případů, laboratoře zpracovaly ale pouze patnáct tisíc vzorků. Dále klesá počet hospitalizovaných.
26. 12. 2021Aktualizováno26. 12. 2021, 20:10|

Aplikace Tečka má novou verzi. Nabízí další funkce, zatím ale funguje jen v systému Android

Mobilní aplikace Tečka v pátek začala fungovat v nové verzi pro telefony s operačním systémem Android. Na schválení pro operační systém iOS, který využívají telefony iPhone, se zatím čeká. Nová verze umí například zkontrolovat, zda očkování proti covidu-19 platí uživateli v zahraničí. Na Twitteru o tom informovala Chytrá karanténa. Počátkem listopadu využívalo aplikaci denně asi 600 tisíc lidí.
26. 11. 2021|

PŘEHLEDNĚ: Jaká opatření platí od pátku 26. listopadu

Vláda v demisi spolu s nouzovým stavem schválila nová opatření, která platí od pátečních 18 hodin. Kabinet například upravil otevírací dobu restaurací a barů nebo účast sedících diváků na hromadných akcích.
25. 11. 2021Aktualizováno26. 11. 2021, 18:04|

Vláda vyhlásila nouzový stav, omezila hromadné akce či otevírací dobu restaurací

V Česku bude kvůli epidemii covidu-19 znovu platit nouzový stav. Vláda v demisi ho na čtvrtečním jednání vyhlásila na 30 dní s platností od půlnoci ze čtvrtka na pátek, sdělil premiér Andrej Babiš (ANO). Kabinet se ještě v úterý shodl s hejtmany na tom, že nouzový stav zatím není nutný. Některá plošná opatření by bez nouzového stavu ale nebylo možné vyhlásit. Vláda upravila otevírací dobu restaurací či barů či kapacitu kulturních nebo sportovních událostí.
25. 11. 2021Aktualizováno25. 11. 2021, 20:31|

Vláda by mohla od prosince zavést některé kompenzace pro firmy, uvedl Havlíček. Nutné bude podle něho posílit i kapacity hygien

Vláda by mohla od prosince spolu s chystaným zrušením uznávání antigenních testů zavést některé kompenzační programy pro firmy. Ty jsou už připravené, ale musí se na nich shodnout profesní svazy a budoucí vláda. Kompenzace by se mohly pohybovat řádově kolem jedné miliardy korun měsíčně, uvedl v pořadu Otázky Václava Moravce (OVM) ministr průmyslu a obchodu a dopravy v demisi Karel Havlíček (ANO). Uvedl také to, že kvůli Landově iniciativě, která vyzvala k zahlcení krajských hygienických stanic (KHS), bude teď nutné jejich kapacity posílit.
14. 11. 2021Aktualizováno14. 11. 2021, 14:15|

V neděli přibylo nejméně případů za rok. K očkování se už celkem registrovala více než polovina obyvatel

V neděli přibylo v Česku 42 nově potvrzených případů nemoci covid-19, což je nejnižší denní nárůst téměř za celý uplynulý rok. Stejný počet nových případů byl zaznamenán naposledy 20. června v roce 2020, což byla sobota. V neděli bylo také v nemocnicích podle ministerstva zdravotnictví 152 pacientů s covidem-19, což je nejméně od konce loňského srpna. Ve vážném stavu bylo 22 lidí. Vláda v pondělí rozhodla o dalším rozvolnění.
14. 6. 2021Aktualizováno14. 6. 2021, 20:11|

30 let zpět: Chystá se Všeobecná Československá výstava

Na 15. května 1991 se chystala výstava, která měla prezentovat československou společnost takovou, jaká byla. Na holešovickém výstavišti muselo zároveň proběhnout mnoho stavebních úprav, které musely být dokončeny nejpozději měsíc před otevřením výstavy.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
13. 12. 2020|

Koronavirus se masivně šířil mezi pedagogy a žáky. Proto bylo třeba školy zavřít, říká Prymula

Nákaza novým koronavirem se podle zdravotnických dat od začátku září nejčastěji objevuje u učitelů a žáků, dále také u seniorů, uměleckých skupin, sportovních týmů nebo mezi zdravotníky.
15. 10. 2020|

Spor o testování seniorů na koronavirus zdarma rozděluje Středočeský kraj. Hejtmanka Jermanová ho hájí, opozice kritizuje jako nebezpečný populismus

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) v pátek řekl, že příští týden bude omezeno shromažďování lidí hlavně ve volnočasových aktivitách. Mají kandidáti na hejtmana ve Středočeském kraji dostatek informací o vývoji situace a jak by postupovali v řešení koronavirové krize?  Diskutovali o tom v debatě.
25. 9. 2020|