TÉMA

Jiří Kulhánek

Reportéři ČT: Vedení Ústeckého kraje necítí politickou odpovědnost za dění kolem Krajské zdravotní

Muž, kterého nikdo nezná, přesto měl úkolovat šéfy krajských nemocnic. Že právě dosud neznámý podnikatel má stát za velkou korupční kauzou, vyšlo najevo, když začala policie před třemi týdny zatýkat v Ústí nad Labem a v Jihlavě. Obvinila nejvyšší vedení tamních nemocnic a pět lidí skončilo ve vazbě. Policie prověřuje více než čtyřicet výběrových řízení za stovky milionů korun. A řeší se také politická odpovědnost – hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller (ANO) prý za to, co se stalo, politickou odpovědnost necítí. Pro Reportéry ČT o tom natáčeli Jana Neumannová a Ondřej Golis.
11. 3. 2024|

Na místo v azylovém domě čekají v Ústeckém kraji stovky rodin

Azylové domy v Ústeckém kraji jsou všude téměř plné. V pořadnících čekají stovky rodin a počty stále narůstají. Provozovatelé těchto ubytovacích služeb by chtěli kapacity rozšířit, chybí ale peníze. Většinu nákladů nyní pokrývají jen díky dotacím.
20. 1. 2024|

Ústecký kraj zaplatí desítky milionů korun za chyby v projektech ROP Severozápad

Ústecký kraj zaplatí desítky milionů korun za chyby v projektech, které se realizovaly před třinácti lety v rámci Regionálního operačního programu (ROP) Severozápad. U soudu padla konečná rozhodnutí za platební výměry z roku 2016. Na to poslední se ještě čeká. Peníze na úhradu finančnímu úřadu má Ústecký kraj připravené. Řekl to krajský radní Jan Růžička (KDU-ČSL, zvolen na kandidátce ODS).
5. 1. 2023|

V Ústeckém kraji s náskokem vyhrálo ANO, následují ODS a STAN

Hnutí ANO v Ústeckém kraji zvítězilo v krajských volbách s náskokem, hlas mu dalo 25,88 procenta voličů. S odstupem následuje ODS, která oslovila 12,37 procenta voličů v regionu. Třetí místo obsadili Starostové a nezávislí s 11,17 procenta. Do zastupitelstva se dostalo celkem osm subjektů. Svůj hlas přišlo odevzdat 31,3 procenta oprávněných voličů, což je nejméně v republice.
3. 10. 2020Aktualizováno3. 10. 2020, 20:50|
168 HODIN

Pacientka měla akutní zánět ledvin, kadaňská nemocnice ji ale poslala domů a čekala na test na covid-19

S koronavirem se Česko potýká už půl roku, jenže všechny ostatní nemoci kvůli tomu ze světa nezmizely a obava z nákazy nemocí covid-19 ovlivňuje i péči o pacienty s jinou diagnózou. Poznala to i Alena Wittmannová z Kadaně –⁠ přestože prodělávala akutní zánět ledvin, z nemocnice ji lékaři poslali domů a nepodali jí žádný lék až do chvíle, kdy se mohla prokázat negativním testem na covid-19. Případu se věnoval pořad 168 hodin.
14. 9. 2020|