TÉMA

Sekta

Policie obvinila šest lidí z okolí kutnohorského léčitele. Měli se podílet na rituálech

Středočeští kriminalisté obvinili šest lidí z okolí samozvaného léčitele z Kutné Hory. Policisté viní čtyři ženy a dva muže z vydírání a neposkytnutí pomoci v souvislosti s úmrtím člena sekty při lesních rituálech u hradu Český Šternberk na Benešovsku, uvedl během úterý server iROZHLAS.cz. Léčitele později usmrtily dvě jeho stoupenkyně. Případem se nyní zabývá Městský soud v Praze.
28. 11. 2023Aktualizováno28. 11. 2023, 16:55|

Hladovku, kterou věřícím v Keni nařídilo vedení sekty, nepřežilo více než tři sta lidí

Počet obětí hladovky v Keni, kterou tamním věřícím z náboženských důvodů nařídilo vedení evangelické sekty, roste. Podle posledních informací ji nepřežilo více než tři sta lidí. Policie v lese Shakahola na východě země našla dalších devatenáct těl, uvedla zástupkyně místních úřadů, kterou citovala agentura AFP. Členové sekty věřili, že při dodržování extrémního půstu se dostanou do nebe a setkají se s Ježíšem. Vyšetřovatelé už dříve uvedli, že takto jim to říkal šéf sekty Paul Mackenzie.
13. 6. 2023Aktualizováno13. 6. 2023, 21:44|

Počet obětí keňské hladovějící sekty stoupl na 109, většina jsou děti

Počet potvrzených obětí keňské sekty, jejíž členové hladověli, protože věřili, že se tak dostanou do nebe, vystoupil na sto devět. Většina obětí jsou děti a zemřelo také mnoho žen, mužů je minimum, uvedl v pátek podle agentury Reuters keňský ministr vnitra Kithure Kindiki. Někteří stoupenci sekty neumřeli hladem, dodal.
28. 4. 2023|

Z hromadných hrobů v Keni vyzvedávají desítky těl, patrně jde o oběti hladovějící sekty

Desítky těl byly za posledních několik dní nalezeny v hromadných hrobech na východě Keni. Zřejmě jde o členy sekty, které jejich duchovní vůdce vyzval, aby hladověli a dostali se tak do nebe.
25. 4. 2023|

Brutální útoky na koně děsí francouzské chovatele. Policie podezírá neznámou sektu

Francouzská policie zatím marně pátrá po lidech, kteří surově mrzačí koně a poníky. Vyšetřuje přes sto padesát útoků, při nichž zahynulo třicet zvířat. Podle jedné z verzí, s nimiž detektivové pracují, by mohla za těžko pochopitelnou brutalitou stát neznámá sekta.
14. 9. 2020|