TÉMA

Ivan Langr

V Liberci otevřela dvě nová kasina. Jedno nedaleko centra, druhé poblíž sociálních bytů

V centru Liberce a několik desítek metrů od nových městských sociálních bytů otevřela dvě nová kasina. Celkem je tak v krajské metropoli, která hazard už třináctým rokem reguluje, devět heren. Vznik nových kasin umožnila loňská změna vyhlášky o hazardu, kterou část opozice kritizovala.
21. 2. 2024|

Liberec prosazuje u základních škol dobrovolné domácí úkoly místo povinných. Zájem o projekt ale není

Na libereckých základních školách by se v daleko větší míře měly prosadit dobrovolné domácí úkoly. Projekt má vychovávat děti k zájmu o vlastní vzdělávání, ale také respektovat jejich volný čas. Zapojily se ale zatím jen dvě školy.
6. 12. 2023|

Nájmy a ceny bytů rostou i v menších městech, meziročně až o třetinu

Ceny za bydlení letos rostou i v menších městech napříč republikou. Některá z míst, do kterých se vypravili redaktoři České televize, zažila meziroční růst o více než třetinu. Jinde roste nájem i v městských bytech, tedy v jednom z nejlevnějších typů bydlení.
17. 6. 2022|

Zastupitelé Liberce schválili převod zoo a botanické zahrady na kraj. Majetek má hodnotu 700 milionů

Zastupitelé Liberce schválili převod majetku zoo a botanické zahrady v účetní hodnotě přes 700 milionů korun na kraj. Naopak darem získá radnice dva domovy seniorů na Františkově a ve Vratislavicích v hodnotě zhruba půl miliardy korun. Proti této směně byla opozice. Vadí ji zejména, že město přijde o zoo. Schválený převod majetku završil dohodu města s krajem, že si vymění zřizovatelská práva ke čtyřem organizacím. Změna začne platit 1. ledna 2022.
25. 11. 2021Aktualizováno25. 11. 2021, 18:31|

Začátek školního roku ovlivní koronavirová opatření. Některé školy nasadí roušky, jiné nikoli

Začátek nového školního roku doprovodí letos přísnější hygienická pravidla proti šíření koronaviru. Roušky ve školách nejsou povinné, ale mohou si je vyžádat ředitelé. Šestnáct škol už také oznámilo, že se 1. září kvůli karanténě neotevřou a výuka začne na dálku.
31. 8. 2020Aktualizováno31. 8. 2020, 20:43|