TÉMA

YMCA

Uzavření škol hrálo klíčovou roli při zvládnutí covidu ve Švýcarsku, vyplývá ze studie

Uzavření škol ve Švýcarsku byl jeden z nejlepších kroků pro zpomalení šíření covidu, ukazuje rozsáhlá studie. Žáci zůstali doma na dva měsíce a podle autorů to mělo zásadní dopad na účinnost opatření proti šíření koronaviru.
11. 1. 2021|

Mladí Češi nedůvěřují politickým stranám. Věří policii nebo soudům, ukázal průzkum

Většina mladých lidí z Česka a Slovenska si myslí, že demokracie je nejlepší politický systém pro jejich zemi. Kolem 65 procent má ale pocit, že politice nerozumí. Vyplývá to z výzkumu, který připravila Česká rada dětí a mládeže (CRDM). Postoje mladých zkoumá dlouhodobě, nové výsledky zveřejnila jen čtyři dny před výročím sametové revoluce.
13. 11. 2020|

Policisté našli v řece Sázavě těla obou hledaných mladíků

Potápěči našli v neděli v řece Sázavě na Kutnohorsku těla mladíků, po nichž od čtvrtka pátrali. Policisté je objevili několik set metrů od tábora v Soběšíně, v němž se chlapci ubytovali. U obou byla nařízena soudní pitva.
9. 8. 2020Aktualizováno9. 8. 2020, 13:43|

Přibývá důkazů, že se koronavirus může rychle šířit i mezi dětmi

Koronavirus se možná šíří snáz v prostředí škol a letních táborů, než se dosud předpokládalo. Vyplývá to ze zprávy Střediska pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC), která prozkoumala údaje z nových ohnisek v americkém státě Georgia. A naznačuje to i několik dalších výzkumů.
6. 8. 2020|