TÉMA

Petr Ryška

Armáda už hledá personál pro letouny F-35. Bude potřebovat stovky lidí

Armáda už hledá personál pro letadla F-35. K letounům, které pořizuje, a do jejich zázemí, bude potřebovat stovky lidí. Do výzbroje stroje zařadí sice až v první polovině další dekády, jenže zároveň potrvá, než se připraví piloti, technici a další odborníci. Souvisí to s náborem celkově. Armáda musí přidat, aby splnila cíl mít třicet tisíc vojáků a vojákyň.
20. 4. 2024|

V Brandýse nad Labem a Znojmě nově fungují Pošty Partner Plus

Další dvě pošty v pondělí otevřely v takzvaném režimu Partner Plus. Znamená to, že jejich provoz platí města a fungují nad rámec vládou stanoveného počtu dvou tisíc devíti set provozoven. Nově mohli takové pobočky navštívit lidé v Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi a ve Znojmě.
5. 9. 2023|

Dopravu v centru Jihlavy v létě ztíží opravy, ovlivní i MHD

Dopravu v centru Jihlavy v létě ztíží opravy vozovek i vodohospodářských sítí. Od 10. července bude nejméně týden zavřený vjezd na historické Masarykovo náměstí Znojemskou ulicí, kde se poslední roky pravidelně propadá část komunikace. Tato uzavírka bude mít dopad i na vedení MHD. Od 21. července bude omezený průjezd frekventovanou křižovatkou ulic Žižkova, Hradební a Dvořákova.
23. 6. 2023|

Novou jihlavskou arénu postaví firma z Olomouce za 1,9 miliardy korun

Horáckou multifunkční arénu (HMA) v Jihlavě postaví olomoucká firma GEMO, která podala ve výběrovém řízení nejnižší nabídku v hodnotě 1,909 miliardy korun bez DPH. O stavbu mělo zájem pět uchazečů, uzavření smlouvy s vybraným dodavatelem schválila rada města ve čtvrtek, oznámil primátor Jihlavy Petr Ryška (ODS). Účastníci ještě mají patnáct dní na odvolání. Pokud bude možné stavbu arény zahájit na přelomu června a července, měla by být dokončena do září 2025.
3. 3. 2023Aktualizováno3. 3. 2023, 11:42|

Zasedají ustavující zastupitelstva. České Budějovice mají poprvé primátorku

Primátorkou Českých Budějovic se stala Dagmar Škodová Parmová z ODS. Tatáž strana získala v osobě Petra Ryšky i primátora Jihlavy, kde radnici povede vítězné hnutí ANO s druhými ODS a lidovci. Nejpozději v pondělí se podle zákona uskutečnila ustavující zasedání nových zastupitelstev tam, kde výsledek komunálních voleb nebyl zpochybněn u soudů.
24. 10. 2022Aktualizováno24. 10. 2022, 20:10|

Vítězové v krajských městech vyjednávají o koalicích. Ve Zlíně je dohoda ANO, ODS, lidovců a Pirátů

V krajských městech v Česku se po komunálních volbách rozjela vyjednávání o nových podobách koalic. Nejrychleji se domluvily strany v Plzni, kde by mělo vládnout ANO spolu s Piráty a STAN s podporou dvou zastupitelů za SPD. To ovšem kritizuje předseda Pirátů Ivan Bartoš i šéf STAN Vít Rakušan. Jasná je i dohoda ve Zlíně, kde bude ANO spolupracovat s ODS, KDU-ČSL a Piráty, společně budou vyjednávat s případnými dalšími partnery. V Brně, kde zvítězila kandidátka ODS a TOP 09 chce její lídryně Markéta Vaňková zahájit vyjednávání o možné koalici v pondělí.
25. 9. 2022Aktualizováno25. 9. 2022, 21:51|

V Jihlavě začal sloužit nový sjezd do ulice Romana Havelky, s měsíčním předstihem

V Jihlavě v pátek začal sloužit nový silniční sjezd z dálničního přivaděče I/38 do ulice Romana Havelky, kde je obchodní zóna a akvapark Vodní ráj. Stavbu za 33,3 milionu korun zprovoznila firma Skanska s měsíčním předstihem. Podle náměstka jihlavské primátorky Petra Ryšky (ODS) by měl sjezd odvést část aut z centra města.
18. 6. 2021|

Ministerstvo představilo první mapu semaforu rizika nákazy v Česku, v devíti okresech platí I. stupeň

Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo první mapu čtyřstupňového systému, který označuje jednotlivé okresy podle rizika nákazy covidem-19. Podle aktuální mapy nejsou v Česku okresy s horší epidemickou situací než zelený I. stupeň. Velká ohniska jsou stále Praha a Moravskoslezský kraj, uvedla na tiskové konferenci hlavní hygienička Jarmila Rážová. Podle ředitelky pražských hygieniků Zdeňky Jágrové se v hlavním městě budou opět nosit roušky i v povrchové hromadné dopravě hned, jakmile to počasí dovolí.
3. 8. 2020Aktualizováno3. 8. 2020, 19:43|