TÉMA

Vojenská zdravotní pojišťovna

Zájemci mají poslední den na změnu zdravotní pojišťovny od začátku příštího roku

Ve čtvrtek mají Češi poslední možnost změnit zdravotní pojišťovnu k začátku příštího roku. Žádost totiž musí podat tři měsíce předem. Pojišťovny letos přišly s řadou novinek – zaměřují se i na pacienty po covidu a přispívají jim na pobyty v lázních nebo testy protilátek. K důvodům přechodu patří například doporučení lékaře nebo přechod do ordinace, která má smlouvu s jinou pojišťovnou.
29. 9. 2021|

První Šteinovo odvolání z čela vojenské pojišťovny bylo neplatné, rozhodl soud

Odvolání bývalého ředitele Vojenské zdravotní pojišťovny (VoZP) Karla Šteina v září 2016 bylo neplatné. Pravomocně tak rozhodl Vrchní soud v Praze. Informaci ČT zjistila z justiční databáze. Podle rozsudku soudu první instance nebyla správní rada pojišťovny v době jeho odvolání usnášeníschopná, což nyní potvrdil i vrchní soud. Štein byl odvolán kvůli podezření z možného ovlivňování veřejných zakázek na propagaci VoZP. Za to minulý týden Šteina nepravomocně potrestal Obvodní soud pro Prahu 9. A to tříletou podmínkou s pětiletým odkladem.
31. 7. 2020|

Bývalý ředitel Vojenské zdravotní pojišťovny dostal za ovlivňování zakázek tříletou podmínku

Za ovlivňování veřejných zakázek na propagaci Vojenské zdravotní pojišťovny (VoZP) Obvodní soud pro Prahu 9 potrestal jejího bývalého ředitele Karla Šteina tříletou podmínkou s pětiletým odkladem. Dalším třem obžalovaným, kteří se podle státní zástupkyně podíleli na manipulování se zakázkami či uplácení generálního ředitele, uložil soud také podmíněné tresty. Rozsudek není pravomocný. Podle obžaloby způsobila čtveřice pojišťovně škodu přes devět milionů korun. Třem obviněným soud také uložil peněžité tresty.
24. 7. 2020Aktualizováno24. 7. 2020, 11:27|