TÉMA

Andrew

Zájem o rozloučení s královnou je příliš velký, úřady dočasně nepouští do fronty další čekající

Přístup do fronty, v níž lidé čekají, aby se v budově parlamentu v centru Londýna mohli poklonit rakvi se zemřelou britskou královnou Alžbětou II., byl nejméně na šest hodin pozastaven. Oznámila to dopoledne britská vláda, podle níž není možné frontu dále prodlužovat.
16. 9. 2022|

Sedmdesát let s Alžbětou na trůně. Nezdolná panovnice dokáže jít s dobou, její následovníci ale musí změnit styl

Přesně sedmdesát let stojí Alžběta II. v čele Spojeného království. Dosud žádný britský panovník neoslavil na trůnu platinové jubileum a dost možná se to už žádnému dalšímu nepodaří. Navíc pokud ve funkci vydrží až do léta 2024, zastíní Alžběta II. i samotného Krále Slunce Ludvíka XIV. Tento francouzský panovník totiž jako jediný evropský monarcha vládl déle, celých 72 let a 110 dní. Většina Britů přitom chce, aby Alžběta na trůnu zůstala až do své smrti. Ona sama je pevně rozhodnuta to splnit.
6. 2. 2022|

Americká FBI zatkla partnerku Jeffreyho Epsteina. Je obviněna z podílu na sexuálních skandálech

Ve státě New Hampshire na severovýchodě USA ve čtvrtek zatkli Britku Ghislaine Maxwellovou, která roky žila s již zesnulým americkým finančníkem Jeffreym Epsteinem a je obviňována z podílu na jeho údajných sexuálních zločinech. Oznámil to americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI), který ji zatkl. Maxwellová, která dosud nečelila formálním obviněním z trestné činnosti, údajně ještě ve čvtrek stane před federálním soudcem.
2. 7. 2020Aktualizováno2. 7. 2020, 21:56|