TÉMA

Wirecard

Rakouskem rezonuje špionážní kauza, její stopy vedou do Ruska

Rakousko rozkrývá největší špionážní kauzu v moderní éře státu. Podle vyšetřovatelů měla dvojice mužů – bývalý kontrarozvědčík a manažer – donášet Rusku citlivá data. Případ se navíc dále rozrůstá, a to i do nejvyšších pater politiky. Druhý z vyšetřovaných je v současnosti na útěku. Kritice v souvislosti s případem čelí i rakouská vláda, podle expertů zůstává Vídeň křižovatkou ruských zpravodajců.
12. 4. 2024|

Šéf Wirecard stanul před soudem. Firma zesměšnila úřady a podvedla banky i akcionáře

V Německu začíná soud se šéfem zkrachovalé finanční společnosti Wirecard Markusem Braunem. Proces začíná více než dva roky poté, co firma zabývající se digitálními platbami, která byla německou nadějí na technologického šampiona, jenž by konkuroval Silicon Valley, zkrachovala.
8. 12. 2022Aktualizováno8. 12. 2022, 22:35|

Deutsche Bank dostala pokutu 8,66 milionu eur za nedostatečný dohled

Německý regulační úřad BaFin vyměřil finančnímu ústavu Deutsche Bank pokutu 8,66 milionu eur, což odpovídá asi 216 milionům korun za nedostatečný dohled nad transakcemi s mezibankovními sazbami Euribor. Největší německá banka sankci přijala a uvedla, že už dohled zlepšila.
29. 12. 2021|

Desetitisíce zablokovaných karet v Česku. Problémy má kvůli krachu Wirecard i systém EET

Krach německého karetního poskytovatele Wirecard má v Česku za následek desetitisíce zablokovaných karet. Ty má například 40 tisíc klientů tuzemské společnosti Twisto. Společnost přešla k jinému poskytovateli a od pondělí začne rozesílat klientům nové karty, avizuje mluvčí firmy Jan Husták. Problém má kvůli Wirecardu i další tuzemská firma Fidoo nebo EET systém eKasa od O2. V celé Evropě jde o miliony blokovaných karet.
27. 6. 2020|