TÉMA

Jiří Zeronik

Liberecký soud v korupční kauze, kde figuruje i hejtman Půta, schválil u dvou osob dohodu o vině

Liberecký soud v korupční kauze, ve které figuruje i hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj), schválil u dvou jiných obžalovaných dohodu o vině a trestu. Uzavřeli ji se státním zástupcem a na jejím základě dostali podmíněné tresty v kombinaci s finančním. Verdikt je pravomocný. Ostatní obžalovaní vinu dál odmítají. Hlavní projednávání kauzy, jež se týká devíti obžalovaných včetně Půty a pěti firem, pokračuje příští týden.
27. 7. 2022|

Dva obžalované v liberecké korupční kauze soud vyloučil k samostatnému projednání

V liberecké korupční kauze spojené s projekty liberecké společnosti Geotermální energie pro občany (GEPO) krajský soud vyloučil Libora Turského a Jiřího Zeronika k samostatnému projednávání. Uzavřeli se státním zástupcem dohodu o vině a trestu. Ostatní obžalovaní vinu dál odmítají. Samostatné soudní jednání se uskuteční 27. července, rozhodl předseda senátu Pavel Pachner. Termín samostatného jednání tak bude v týdnu před tím, než bude senát pokračovat v projednávání hlavní kauzy.
3. 6. 2022|

Za údajné machinace s pozemky na Ještědu uložil soud bývalým regionálním politikům ODS podmínky

Krajský soud v Liberci uložil dvěma bývalým regionálním politikům ODS podmíněné tříleté tresty se zkušební dobou na pět let v kombinaci s finančním trestem. Někdejšího náměstka primátora Pavla Krenka a bývalého zastupitele Jiřího Zeronika uznal vinným v jednom z pěti žalovaných obchodů s pozemky a budovami ve sportovních areálech na Ještědu a ve Vesci, které patří Liberci. Rozhodnutí soudu zatím není pravomocné.
30. 5. 2022|

Žalobce navrhuje podmínky v kauze údajných machinací s pozemky na Ještědu

Podmíněné a peněžité tresty navrhl ve středu u krajského soudu v Liberci státní zástupce pro dva bývalé regionální politiky obžalované v kauze údajných machinací s pozemky a budovami ve sportovních areálech na Ještědu a ve Vesci, které patří Liberci. Obžalovaní – bývalý náměstek primátora Pavel Krenk za ODS a zastupitel Liberce za ODS Jiří Zeronik, žádají zproštění obžaloby s tím, že se ničeho nezákonného nedopustili. Rozsudek soud vynese v pondělí.
25. 5. 2022Aktualizováno25. 5. 2022, 15:05|

Soud zprostil libereckého hejtmana Půtu obžaloby, státní zástupce se odvolal

Krajský soud v Liberci zprostil obžaloby libereckého hejtmana Martina Půtu (Starostové pro Liberecký kraj). Ta ho vinila z toho, že přijal úplatek a zneužil pravomoc veřejného činitele, a navrhovala mu pět let vězení. Soud osvobodil i jedenáct dalších obžalovaných. Rozhodnutí je ale nepravomocné, žalobce se proti němu odvolal. Půta od počátku tvrdí, že je nevinný.
26. 5. 2020Aktualizováno26. 5. 2020, 15:20|