TÉMA

Kostelec na Hané

Střelbu v Boňkově nepřežil pár seniorů a jejich vnuk. Matka je zraněna

Vražedný útok v osadě Boňkov na Přerovsku nepřežil v sobotu podle kriminalistů pár seniorů a jejich patnáctiletý vnuk. Jeho matka byla zraněna a skončila v nemocnici. Informoval o tom šéf odboru obecné kriminality krajské policie Jan Lisický. Kriminalisté z vraždy podezírají partnera matky, jehož tělo našli policisté později. Spáchal sebevraždu. Šlo o cizince, podle informací ČTK o Slováka, který byl již v minulosti stíhán. Tři členy rodiny podle kriminalistů zastřelil nelegálně drženým samopalem. Lisický uvedl, že šlo o vyřazenou slovenskou armádní zbraň. Motivem činu byla zřejmě nezvládnutá žárlivost a agresivita pachatele.
17. 4. 2023Aktualizováno17. 4. 2023, 15:20|

Soud v Brně uložil muži za vraždu otce a dvou sourozenců doživotí

Krajský soud v Brně uložil muži za loňskou trojnásobnou vraždu v Kostelci na Hané na Prostějovsku a vydírání doživotní trest. Tehdy devětadvacetiletý muž zavraždil bratra, sestru a otce. Muž se k činu přiznal. Žalobkyně pro něj navrhla třicet let vězení či doživotí, obhájkyně trest při spodní hranici trestní sazby a zabezpečovací detenci. Soud rozsudek vyhlašuje.
5. 4. 2023|

Za ubodání otce a dvou sourozenců v Kostelci na Hané navrhuje žalobkyně 30 let až doživotí

Krajský soud v Brně se začal zabývat případem trojnásobné vraždy v Kostelci na Hané na Prostějovsku. Devětadvacetiletý muž podle obžaloby zavraždil mnoha bodnými a sečnými ranami noži bratra, sestru a otce. Státní zástupkyně mu navrhla v obžalobě 30 let vězení, případně doživotí. Muž se k činu přiznal, uvedl, že nenávist zvítězila. Jednání bude pokračovat 21. března dalším dokazováním.
15. 2. 2023Aktualizováno15. 2. 2023, 14:13|

Padla obžaloba na podezřelého z vraždy otce, bratra a sestry. Hrozí mu výjimečný trest

Krajské státní zastupitelství v Brně podalo obžalobu na muže, který podle něj ubodal svého otce, bratra a sestru v obci na Prostějovsku. České televizi informaci potvrdil mluvčí brněnských žalobců Hynek Olma. Vraždy si obžalovaný podle policie dopředu naplánoval. Vzhledem k závažnosti činu muži hrozí až výjimečný trest. Kriminalisté se domnívají, že motivem byly neshody v rodině.
18. 11. 2022|

Penál, pastelky i jídelna. Rodičům školáků letos vzrostou výdaje

Rodiče žáků si letos připlatí za nákup školních potřeb, některé položky oproti loňsku zdražily o deset procent. Víc zaplatí strávníci také v některých jídelnách. S rostoucími náklady na energie se potýkají také zřizovatelé kroužků, například v Praze jim ale s výdaji pomůže magistrát. Rodiče mohou kvůli rostoucím cenám zažádat o příspěvky sociální podpory.
26. 8. 2022|

Soud poslal do vazby muže obviněného z vraždy tří členů rodiny v Kostelci na Hané

Prostějovský soud poslal do vazby muže, kterého kriminalisté obvinili z vraždy  bratra, sestry a otce v Kostelci na Hané na Prostějovsku. Členy své rodiny zavraždil podle kriminalistů zvlášť surovým a trýznivým způsobem a po předchozím uvážení. Motivem činu byly údajně neshody v rodině. Devětadvacetiletému muži hrozí výjimečný trest.
2. 5. 2022Aktualizováno2. 5. 2022, 12:18|

Na Prostějovsku zemřeli násilnou smrtí tři lidé, policisté zadrželi podezřelého

Kriminalisté v Kostelci na Hané na Prostějovsku vyšetřují od pátku násilné úmrtí tří dospělých lidí. Podezřelého policisté na místě zadrželi, oznámila policejní mluvčí Marie Šafářová, podle níž je vyšetřování na samém začátku a další informace nelze zatím poskytnout. U domu v Kostelci kriminalisté ještě večer stále zajišťovali důkazy.
29. 4. 2022|

Obce na Prostějovsku se obávají zvyšování teplot. Vysadí stromy a vybudují mokřady

Celkem třináct obcí z mikroregionu Kostelecko na Prostějovsku má společný plán, jak reagovat na klimatické změny. Chtějí například pocitově snížit teploty během horkých dní, zadržet víc vody v krajině nebo se připravit na bleskové záplavy. Ve svých katastrech plánují vybudovat mokřady, remízky a vysadit ovocné aleje.
26. 9. 2021|

Doprava v Prostějově kolabuje. Kvůli stavbě obchvatu se mění hlavní trasa na Kostelec a Konici

Uzavírka spojená se stavbou severního obchvatu Prostějova způsobuje dopravní komplikace řidičům. Ti, kteří jedou směrem na Kostelec na Hané a Konici, musejí počítat s objížďkami, na kterých se tvoří kolony. Ještě donedávna se mohlo jezdit ve směru na Smržice, kvůli současnému budování mostu přes ulici Kosteleckou však musejí motoristé jezdit přes Plumlovskou a Tichou ulici. Omezení pak platí i pro autobusovou dopravu, která je vedena Olomouckou ulicí ve směru na Držovice.
2. 7. 2021|

Bezručův Červený domek v Kostelci na Hané se opět otevřel jako muzeum

Červený domek, jak se říká domu z červených cihel básníka Petra Bezruče, se po letech chátrání otevřel jako muzeum. Dům prošel kompletní rekonstrukcí, vnitřní expozici věnovanou životu umělce pak připravili pracovníci prostějovského muzea. Autor Slezských písní tak má vedle opavského památníku další připomínkové místo.
19. 5. 2020|