TÉMA

Puška

Tělo zavražděného expremiéra Abeho je v Tokiu. Policie přiznala, že na akci, kde zemřel, byly problémy

Kolona automobilů převážející tělo zavražděného expremiéra Šinzóa Abeho dorazila v sobotu do jeho tokijské rezidence. Tam čekali jeho spolupracovníci z Liberálnědemokratické strany oblečení v černém, aby mu vzdali čest, uvedla agentura AFP. Abe byl postřelen atentátníkem v pátek dopoledne v západojaponské prefektuře Nara během politické kampaně a zraněním podlehl. Pohřeb se uskuteční v úterý. Velitel policie v Naře v sobotu řekl, že nemůže popřít, že na akci, kde byl Abe, byly bezpečnostní problémy.
9. 7. 2022|

Americká policie obvinila podezřelého ze střelby u Chicaga ze sedmi vražd, útok plánoval týdny

Policisté v Highland Park na předměstí Chicaga vypátrali muže podezřelého ze zastřelení sedmi lidí při průvodu k pondělnímu Dni nezávislosti. Později v úterý uvedli, že dotyčný útok plánoval několik týdnů a zbraň si opatřil legálně. Muž je v zadržovací vazbě a čelí obvinění ze sedmi vražd. K dalšímu incidentu došlo ve Filadelfii, kde byli postřeleni dva policisté. Ti v centru města dohlíželi na bezpečnost lidí při koncertu a ohňostroji při příležitosti svátku 4. července.
5. 7. 2022Aktualizováno6. 7. 2022, 07:34|

Střelec na texaské škole řádil desítky minut, policisté otáleli se zásahem

Nové informace, které začaly vycházet najevo den po střeleckém útoku v texaské škole, vyvolávají pochybnosti o efektivitě zásahu bezpečnostních složek. Ty útočníka v městečku Uvalde podle oficiálních vyjádření zlikvidovaly až hodinu a půl poté, co dorazil na místo činu. Střelec byl zřejmě desítky minut zabarikádovaný v místnosti, kde zabíjel děti a učitele. Před areálem základní školy mezitím frustrovaní místní obyvatelé marně vyzývali policisty, aby vtrhli dovnitř, popsal svědek agentuře AP.
26. 5. 2022Aktualizováno26. 5. 2022, 20:54|

Stále víc Američanů se ozbrojuje. Nákup zbraní živí pandemie, rasové nepokoje i politická situace

Američané zbrojí víc než dříve, ukazují statistiky. Pušky si kupují hlavně ti, kteří je dosud nevlastnili. V zemi s 330 miliony obyvatel je tak odhadem přes 400 milionů zbraní. K tomuto trendu přispívá řada nejistot v současné americké společnosti: od koronaviru přes rasové nepokoje až po vyhrocenou politickou situaci.
17. 10. 2020|

Puška Bren do každé bojové jednotky. Armáda posiluje výzbroj

Všechny bojové jednotky české armády dostanou útočné pušky Bren 2. Ministerstvo obrany uzavřelo smlouvu s Českou zbrojovkou na nákup dalších šestnácti tisíc kusů. Celkem tato výzbroj bude stát více než dvě miliardy korun.
17. 8. 2020|

„Potřebujete ke skolení jelena AR-15?“ Kanada zakázala útočné zbraně

Kanada s okamžitou platností zakázala prodej a používání útočných zbraní. Oznámil to premiér Justin Trudeau. Jako důvod uvedl případy střelby, při nichž zemřelo mnoho lidí. Ten poslední se stal v dubnu v Novém Skotsku na východě země, kde střelec zabil 22 lidí.
1. 5. 2020|