TÉMA

Internetové připojení

V Berlíně přistál letoun ze Súdánu. Mezi evakuovanými jsou dva Češi

V Berlíně v pondělí přistál německý evakuační letoun ze Súdánu. Mezi stovkou cestujících jsou i dva čeští občané, potvrdil ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti). Tuzemská diplomacie podle něj intenzivně pracuje na tom, aby dostala do bezpečí i další Čechy, kteří v zemi nyní zůstávají. V Súdánu už déle než týden probíhá boj o moc mezi armádou a polovojenskými jednotkami. Podle BBC je v hlavním městě Chartúmu poprvé od začátku konfliktu relativní klid.
24. 4. 2023Aktualizováno24. 4. 2023, 20:39|

Muskova SpaceX tvrdí, že už nemůže platit internetové služby na Ukrajině, píše CNN

Společnost SpaceX miliardáře Elona Muska tvrdí, že už nemůže nadále platit internetové služby na Ukrajině, a žádá americký Pentagon, aby financování převzal. Informovala o tom stanice CNN na základě dokumentů, k nimž získala přístup, a informaci posléze potvrdil Musk na Twitteru. Ukrajina podle CNN obdržela odhadem dvacet tisíc terminálů potřebných pro fungování připojení k satelitní síti Starlink. Poradce šéfa ukrajinské prezidentské kanceláře Mychajlo Podoljak v reakci na zprávu stanice napsal, že Ukrajina se bude snažit zajistit pokračování služby.
14. 10. 2022Aktualizováno14. 10. 2022, 21:47|

Některé děti nemají dostatečné připojení k internetu, výuka na dálku je pro ně složitější

Malé základní školy se stále častěji potýkají s technickými nedostatky při on-line výuce, většinou kvůli pomalému internetovému připojení. V některých rodinách navíc internet chybí úplně. Výjimkou nejsou ani případy, že se děti musí dělit o jeden počítač. Učitelé si zase stěžují, že posílání úkolů e-mailem je neefektivní.
27. 4. 2020|