TÉMA

Anděl

Hudební scénou znovu létali Andělé. Chytili je Mirai i Ewa Farna

Česká hudební akademie ve Veletržním paláci rozdala hudební ceny Anděl za rok 2021. Kategorii Sólová interpretka ovládla Ewa Farna, skupinou roku se stali Mirai, v kategorii Sólový interpret byl posmrtně oceněn skladatel a zpěvák David Stypka.
27. 4. 2022Aktualizováno27. 4. 2022, 23:27|

„Práci“ dealerům drog znesnadňují elektronické recepty i policisté z 11. oddělení

Od ledna se musí elektronicky evidovat takzvané recepty s modrým pruhem, tedy na opiátové léky. Policisté si od novinky slibují, že více zabrání zneužívání předpisů na trhu s drogami. V Praze proti dealerům zasahuje speciálně vytvořený tým.
2. 1. 2022|

30 let zpět: Přestavba Strahovského tunelu a obchodního centra na Smíchově

Pražský Smíchov čekal před 30 lety na zahájení stavby Strahovského tunelu i obchodního centra Anděl. V případě tunelu byly navrhovány dvě varianty. Která byla preferovaná? A co dalšího bylo potřeba řešit v rámci projektu přestavby této městské části, který měl trvat v horizontu deseti až patnácti let?Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
30. 12. 2021|

30 let zpět: Praha plánuje návrat trolejbusů

Trolejbusy vozily Pražany téměř čtyřicet let až do roku 1972. Začátkem 90. let pražský dopravní podnik uvažoval o znovuzavedení pravidelné trolejbusové dopravy. Nová linka měla vést z Anděla přes Malvazinky do Jinonic.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
19. 2. 2021|

Mikuláš letos přijde s rouškou nebo on-line, ale kvůli obavám z koronaviru často vůbec nedorazí

Další z tradičních českých zvyků – nadílku s Mikulášem, andělem a čertem – ovlivní pandemie koronaviru. Jak zjistila Česká televize, některé mikulášské skupiny letos kvůli obavám z případné nákazy nadílku nenabízejí, další sice slibují, že k dětem přijdou, ale budou muset mít roušky a dodržovat rozestupy. V nabídce jsou i mikulášské on-line návštěvy.
16. 11. 2020Aktualizováno16. 11. 2020, 15:51|

Z autobusu do metra cestující Na Knížecí nepřestoupí. Po 35 letech provozu začala rekonstrukce vestibulu

Cestující, kteří vystupují z pražského metra ve stanici Anděl, po dvou letech opět nemají na výběr, kam vystoupí. Dopravní podnik zahájil rekonstrukci vestibulu v lokalitě Na Knížecí, z podzemí je tedy možné se dostat pouze směrem ke křižovatce Anděl. Kdo cestuje na Knížecí, musí k jižnímu výstupu dojít nebo dojet tramvají. Výstup by měl zůstat uzavřen asi jedenáct měsíců.
1. 11. 2020|

Ochrannou roušku nosí i andělíček „ošahánek“ v Plzni. S upozorněním, aby se jej lidé nedotýkali

Ochrannou rouškou vybavili pracovníci biskupství kovovou hlavu andělíčka na venkovní mříži katedrály svatého Bartoloměje v Plzni. Denně k němu chodívají stovky lidí a dotýkají se ho. Letitá pověra totiž říká, že splní lidem každé přání.
18. 3. 2020|