TÉMA

Masarykova nemocnice

V Ústeckém kraji přibývají defibrilátory na veřejných místech. Zachraňují životy

Stále více úřadů nebo firem nakupuje defibrilátory. Tyto přístroje mohou lidé použít při první pomoci člověku se zástavou srdce, a to ještě předtím, než na místo dorazí záchranka. Bývají už také běžnou součástí výbavy policejních aut. Například v Ústeckém kraji záchranáři rozmístili defibrilátory už na osmnáct veřejných stanovišť.
13. 8. 2023|

Oddělení máme ze čtvrtiny obsazené covidovými pacienty, upozornil šéf ústecké infektologie. Varoval před podceněním koronaviru

Hovořit o návratu covidu-19 v současné situaci nelze, protože počty nemocných nikdy neklesly na nulu, upozornil předseda Společnosti infekčního lékařství a vedoucí infekčního oddělení ústecké nemocnice Pavel Dlouhý. Varoval před podceňováním koronaviru, ačkoli připustil, že nynější varianty jsou méně nebezpečné, než byl virus původně. Přeočkování je podle něj důležité hlavně pro rizikové skupiny, které by neměly se čtvrtou dávkou váhat, řekl Dlouhý v rozhovoru pro Studio 6.
14. 9. 2022|

Nemocnicím leží ve skladech léky na covid. Jako pojistka proti zhoršení epidemie

Experimentálních léků jako remdesivir, bamlanivimab či přípravek od firmy Regeneron je ve zdravotnických zařízeních dostatek, shodují se zástupci nemocnic oslovených ČT. Léky na léčbu koronaviru si chtějí ponechat pro případnou podzimní koronavirovou vlnu. Nové dodávky neplánují.
11. 6. 2021|

Stres, strach a ohromná únava. Jeden z prvních pacientů v Česku popsal zkušenost s koronavirem

Osobní zkušenost s novým koronavirem získal jako jeden z prvních Čechů Petr Toncar z Děčína. Bylo prvního března, když ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) oznámil, že lékaři nákazu objevili i v Česku. Nemoc COVID-19 testy následně potvrdily u dalších pěti členů rodiny Toncarových. Po více než měsíci už jsou všichni zdraví a svůj boj s nemocí popsali České televizi.
10. 4. 2020|

Žena chce podat trestní oznámení na nemocnici. Její muž sdílel pokoj s nakaženým koronavirem

Na Masarykovu nemocnici v Ústí nad Labem chce podat trestní oznámení manželka muže, který tam byl umístěný v jednom pokoji s pacientem, u něhož byla následně prokázaná nákaza koronavirem. Žena se bojí, že se virus teď projeví i u jejího manžela. Ten má chřipku.
3. 3. 2020|