TÉMA

Michal Strnad

Soud zahájil insolvenční řízení s firmou Kovosvit MAS Machine Tools

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Firma navíc nezaplatila dvěma stovkám zaměstnanců mzdy za březen. Vyplývá to z informací z insolvenčního rejstříku a odborářů.
18. 4. 2024Aktualizováno18. 4. 2024, 12:05|

Část zaměstnanců strojírenské firmy Kovosvit nedostala březnovou mzdu

Část zaměstnanců strojírenské firmy Kovosvit ze Sezimova Ústí na Táborsku nedostala březnové mzdy. Jde přibližně o polovinu ze 450 zaměstnanců, řekl mluvčí odborové organizace OS Kovo Jan Exner. Firma nemá dostatek zakázek, a proto někteří zaměstnanci zůstávají doma. Situaci už řeší i vedení města a jedná o pomoci zaměstnancům.
17. 4. 2024|

Slovenská vláda nebude bránit firmám ve vývozu zbraní, prohlásil Fico

Slovenský premiér Robert Fico, který dlouhodobě vystupuje proti vojenské pomoci Ukrajině, oznámil, že jeho vláda nebude bránit podnikům při výrobě a dodávkách zbraní odběratelům. Z Ficova vyjádření vyplynulo, že jeho odmítavý postoj se týká jen případných dodávek zbraní a munice ze zásob slovenské armády. Podobně hovořil i ministr zahraničí Juraj Blanár při návštěvě Česka.
6. 11. 2023Aktualizováno6. 11. 2023, 15:50|

Zapomenuté memorandum z Hradu. Dohoda mezi firmami Czechoslovak Group a Rheinmetall se nenaplnila

Budou to tři roky, co na Pražském hradě za přítomnosti tehdejšího českého prezidenta Miloše Zemana podepsala dohodu o spolupráci česká zbrojní skupina Czechoslovak Group (CSG) a německá firma Rheinmetall. Jak teď vyšlo najevo, sliby z memoranda zůstaly nesplněny.
19. 10. 2023|

Czechoslovak Group kupuje muniční divizi americké Vista Outdoor za 45 miliard korun

Průmyslově-technologický holding Czechoslovak Group (CSG) kupuje od americké firmy Vista Outdoor její muniční divizi Sporting Products, jejíž součástí je řada značek a výrobců malorážové munice a jejích komponentů v USA. Cena obchodu je 1,91 miliardy dolarů (zhruba 45 miliard korun). Podmínkou jeho dokončení je souhlas akcionářů výrobce malorážové munice společnosti Vista Outdoor a národních regulačních úřadů. Informoval o tom mluvčí Czechoslovak Group Andrej Čírtek.
16. 10. 2023Aktualizováno16. 10. 2023, 16:27|

Firma zbrojaře Strnada čelí podezření z průmyslové špionáže. Vliv má v Česku i na Slovensku

Zbrojní skupina CSG patří mezi nejvýznamnější české výrobce armádní techniky. Mimo jiné i díky dodávkám zbraní na Ukrajinu má za sebou koncern patřící miliardáři Michalu Strnadovi rekordní rok. Na Slovensku teď ale čelí podezření z průmyslové špionáže, které se týká nové samohybné houfnice. Ta se prý až nápadně podobá konkurenční slovenské zbrani. Spor svými výroky rozvířil velitel slovenského dělostřelectva. Pro pořad Reportéři ČT natáčel Ondřej Stratilík.
10. 10. 2023|

Nejbohatší Češkou je podle Forbesu znovu Kellnerová

Nejbohatší Češkou zůstává podle časopisu Forbes vdova po zesnulém podnikateli Petru Kellnerovi a dědička impéria PPF Renáta Kellnerová s rodinou, jejíž majetek je 378 miliard korun. Meziročně lehce klesl o necelých pět miliard korun.
4. 10. 2023Aktualizováno4. 10. 2023, 15:20|

Mynář dostal před koncem kancléřství 25 milionů od firmy bez kanceláří, píší Seznam Zprávy

Bývalý kancléř exprezidenta Miloše Zemana Vratislav Mynář dostal loni 25 milionů korun od firmy, která nemá kanceláře ani žádné dohledatelné obchodní aktivity. Uvedl to ve svém majetkovém přiznání, píše server Seznam Zprávy. Podle webu je to nejvyšší příjem, který Mynář za své působení na Hradě vykázal. Kolem transakce se podle serveru pohybovali lidé z okruhu zbrojaře Michala Strnada, za jehož byznys ve světě bývalá hlava státu lobbovala. Podle mluvčího Strnadovy skupiny Czechoslovak Group nemá miliardář o transakci informace a s jeho skupinou nesouvisí.
21. 7. 2023|

Nejbohatší v Česku je podle Forbesu Kellnerová, na světě Arnault

Nejbohatší v Česku je nadále dědička impéria PPF Renáta Kellnerová s rodinou s majetkem v hodnotě 16,5 miliardy dolarů (355,9 miliardy korun), vyplývá z žebřířku časopisu Forbes. Do světového žebříčku dolarových miliardářů se poprvé dostalo jedenáct Čechů. Nejbohatším člověkem na světě je letos šéf podniku zaměřeného na prodej luxusního zboží LVMH Bernard Arnault.
4. 4. 2023|

Tatra vyrobí pro armádu osmdesát nákladních vozů. Přijdou na víc než miliardu

Ministerstvo obrany uzavřelo s kopřivnickou automobilkou Tatra Trucks smlouvu na dodávku osmdesáti těžkých nákladních vozů Tatra Force s hákovými nakladači. Zakázka má hodnotu více než 1,2 miliardy korun bez DPH a navazuje na kontrakt na nákup 209 valníků Tatra za více než 1,9 miliardy korun z minulého týdne.
2. 9. 2022|

Bývalá vagonka Legios jde podruhé do konkurzu, dluží více než miliardu korun

Věřitelé firmy Heavy Machinery Services (HMS) rozhodli, že firma už podruhé skončí v konkurzu. Hlasování o reorganizaci při jednání na Krajském soudu v Českých Budějovicích nikdo nenavrhl. Věřitelé by tak mohli po letech dostat peníze za pohledávky. Firma je v insolvenci, dluží asi 1,1 miliardy korun, řekla insolvenční správkyně Petra Hýsková.
11. 6. 2021|

Čeští a němečtí zbrojaři budou spolupracovat při výrobě vozidel. Společný podnik ponese jméno Tatra

Česká společnost Czechoslovak Group (CSG) bude spolupracovat s německým zbrojařským podnikem Rheinmetall při výrobě taktických vojenských vozidel. Založí společný podnik, který ve svém názvu ponese jméno české firmy Tatra. Sídlit bude v Kopřivnici v Moravskoslezském kraji v areálu stejnojmenné firmy. Jeho vznik by měl přinést nová kvalifikovaná pracovní místa, sdělil za CSG její tiskový zástupce Andrej Čírtek.
26. 11. 2020|

Soud poslal vydavatelství Mladá fronta do úpadku

Vydavatelství Mladá fronta a. s. je v úpadku. Věřitelé by měli pohledávky přihlásit do dvou měsíců, soud je přezkoumá v květnu. Krajský soud v Českých Budějovicích zveřejnil své usnesení v insolvenčním rejstříku. Vydavatelství čelí u krajského soudu návrhu na insolvenci a minulý týden na sebe také podalo insolvenční návrh. Nepodařilo se mu dotáhnout jednání o vstupu významné slovenské investiční skupiny a banka mu zablokovala účty.
17. 2. 2020|