TÉMA

Anarchismus

30 let zpět: Demonstrace v Praze proti řetězci fast foodu

Hnutí Hare Krišna, anarchistické skupiny a animalistická organizace Animal SOS v Praze uspořádaly demonstraci proti řetězci restaurací McDonald's. „Bojujeme za to, aby lidi přestali vykořisťovat zvířata, využívat je pro svoje bohatství, pro ulehčení si práce, pro svoje chtíče,“ prohlásil jeden z účastníků.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
4. 9. 2022|

Soud rozplétal Síť revolučních buněk. Pětici obviněných zprostil obžaloby z podpory extremismu

Okresní soud v Mostě zprostil pět osob obžaloby z podpory extremistického hnutí. Takzvaná Síť revolučních buněk podle policie stála za opakovanými útoky na pražskou restauraci Řízkárna. Lukáše Borla, údajnou hlavu hnutí, uznal soud vinným za poškození zdi věznice a padělání totožnosti. Upustil ale od jeho potrestání.
28. 6. 2021|

Lipsko se v posledních týdnech potýká s násilím krajní levice, extremisté útočí na policisty

Lipsko se v posledních týdnech potýká s násilnými protesty příslušníků krajní levice. Doprovázejí je tvrdé střety extremistů s policisty. Noc po poslední sobotní demonstraci se sice obešla bez násilností, především ve čtvrti Connewitz ale zůstává situace silně napjatá kvůli vzrůstajícím útokům radikálů na policisty.
13. 9. 2020|

Komunisté protestují po boku neonacistů. Intenzita nenávistných projevů podle ministerstva roste

Intenzita nenávistných projevů v druhé polovině loňského roku v tuzemsku stoupala. Své aktivity obnovili někteří neonacističtí aktivisté, naopak anarchisté či komunisté prochází stagnací a nedaří se jim oslovit veřejnost. Ve zprávě o extremismu za druhé pololetí roku 2019 to uvádí ministerstvo vnitra.
14. 2. 2020|