TÉMA

Sabine

Počasí

Vítr bude Českem cloumat až do středečního večera. Meteorologové prodloužili výstrahu

Česko se dál potýká s bouří Sabina. Situace není tak dramatická jako v pondělí, bez elektřiny zůstává několik tisíc domácností, dílčí omezení nadále platí na železnici a vítr komplikuje také automobilovou dopravu – pád stromu ráno blokoval i dálnici D3 ve směru na České Budějovice. Podle meteorologů má vítr slábnout až ve středu večer.
11. 2. 2020Aktualizováno11. 2. 2020, 19:48|

Po řádění orkánu v Evropě zůstalo nejméně pět mrtvých, na frankfurtský dóm se zřítil jeřáb

Silná bouře, která zasáhla Evropu, si vyžádala nejméně pět obětí. Dvě ženy zemřely v Polsku, po jedné oběti hlásí Velká Británie, Švédsko a Slovinsko. Německo má pět zraněných. Ve Frankfurtu rameno jeřábu spadlo na tamní dóm, jemuž poškodilo střechu. Deutsche Bahn postupně obnovují dálkovou železniční dopravu, lidé ale musejí počítat se zpožděním. Aerolinky v Německu zrušily na osm set letů.
10. 2. 2020Aktualizováno10. 2. 2020, 14:16|

Českem prochází série front. Meteoroložka vysvětluje, co se právě děje s počasím

Česká republika pociťuje následky „bombové cyklóny“, která vznikla v pátek v Severní Americe. Prudký vítr se už prohnal přes západní Evropu a v noci na pondělí dorazil do Česka. A kvůli otáčení v tlakové níži Českem prochází série front, upozorňuje meteoroložka Taťána Míková.
10. 2. 2020Aktualizováno10. 2. 2020, 12:39|

Kvůli bouři Sabine zastavují v Německu veškerou dálkovou železniční dopravu

Kvůli příchodu bouře Sabine se Německé dráhy (DB) rozhodly v zemi zastavit veškerou dálkovou dopravu. Vlaky zůstávají z bezpečnostních důvodů stát na nejbližším nádraží na své trase. Meteorologové vyhlásili v zemi druhý nejvyšší stupeň výstrahy, na jihozápadě Německa platí dokonce nejvyšší stupeň. Stovky spojů už zrušily i aerolinky. Ve Velké Británii byla kvůli orkánu omezena doprava, na některých místech Anglie způsobila bouře doprovázená prudkými lijáky záplavy. Pařížské úřady vyzvaly lidi, aby nevycházeli ven. Varování před extrémně silným větrem platí také v Česku.
9. 2. 2020Aktualizováno9. 2. 2020, 23:33|