TÉMA

Hana Továrková

Možnost pro vstup čtvrtého operátora teď není, uvedl nový šéf ČTÚ

Do vedení Českého telekomunikačního úřadu se postavil Marek Ebert, nahradil Hanu Továrkovou. Tu v minulosti kritizoval ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN). Továrkové skončilo funkční období 31. ledna. Ebert uvedl, že nyní nevidí možnost pro vstup čtvrtého operátora na trh, soustředit se chce na pomoc virtuálním operátorům.
1. 2. 2023|

Tisíce lidí mají špatný příjem televizního signálu. Podle Síkely Český telekomunikační úřad problém neřeší

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) neřeší podle ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely (za STAN) problémy spojené se zhoršením terestrického příjmu televizního vysílání po přechodu na standard DVB-T2. S příjmem mají problém desítky tisíc lidí. Síkela to řekl po pátečním jednání s předsedkyní ČTÚ Hanou Továrkovou. Podle ní způsob, jakým Síkela jednání vedl, nepovede k pozitivním změnám.
6. 5. 2022Aktualizováno6. 5. 2022, 14:13|

Po roce 2030 by se mohlo omezit pozemní TV vysílání. Ubudou frekvence, říká předsedkyně ČTÚ

Pozemní televizní vysílání by se mohlo po roce 2030 výrazně omezit. Stát by mohl nabídnout televizní frekvence 600 MHz pro internetové sítě. Na konferenci Digimedia 2021 to uvedla předsedkyně Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Hana Továrková.
22. 9. 2021|

Operátoři budou muset uvádět přesnou rychlost internetu, uvedla Továrková

Operátoři budou muset od příštího roku ve smlouvách se zákazníky uvádět přesnou rychlost poskytovaného připojení k internetu. Pokud deklarovanou rychlost nedodrží, čekají je od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) pokuty, uvedla v rozhovoru s ČTK předsedkyně úřadu Hana Továrková. ČTÚ také chystá do příštího roku nabídnout minimálně čtyři další pásma rádiových kmitočtů pro rychlý internet nebo digitální televizi. V listopadu příštího roku dále vypíše soutěž na nového držitele poštovní licence, kterou má nyní Česká pošta.
21. 9. 2020Aktualizováno21. 9. 2020, 11:16|

Základní poštovní služby by kromě České pošty mohli zajišťovat i další provozovatelé

Základní poštovní služby by podle výběrového řízení, které připravuje Český telekomunikační úřad (ČTÚ), mohla od roku 2023 zajišťovat nejen Česká pošta, ale i další držitelé poštovní licence, kterých je teď 37. Na veřejném slyšení Senátu o poštovních službách to uvedla předsedkyně Rady ČTÚ Hana Továrková.
3. 9. 2020|

Služby operátorů jsou předražené, aukce by měla zvýšit konkurenci, míní nová šéfka ČTÚ

Nová předsedkyně Českého telekomunikačního úřadu Hana Továrková považuje služby mobilních operátorů za předražené. Chystaná aukce kmitočtů pro rychlé mobilní sítě 5G by proto podle ní měla být nastavena tak, aby podpořila konkurenci. Továrková to řekla v pořadu Byznys ČT24. V čele ČTÚ nahradila Jaromíra Nováka, který nesouhlasil s plány ministerstva průmyslu a obchodu na změnu pravidel aukce.
5. 2. 2020|
Události komentáře

Chtěli jsme vytvořit podmínky pro nástup čtvrtého operátora, hájí svou práci bývalý šéf ČTÚ

Celý proces přípravy aukce pro sítě 5G byl transparentní, zopakoval v Událostech, komentářích bývalý šéf Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Jaromír Novák.  Úřad pod jeho vedením chtěl vytvořit podmínky pro to, aby v Česku vznikl čtvrtý nezávislý hráč, řekl. Zároveň uvedl, že na konci loňského roku měl ČTÚ první iniciační schůzku se zahraničním zájemcem z východní Evropy.
28. 1. 2020|