TÉMA

Drnholec

Spolu s volbami proběhne šestnáct místních referend. Rozhodnou o Zelené bráně i o chovu jelena

Současně s říjnovými volbami do Poslanecké sněmovny budou lidé rozhodovat i v šestnácti místních referendech. Vyplývá to z evidence ministerstva vnitra, kterému obce musejí uspořádání hlasování nahlásit. Nejvíc referend se bude konat v Jihomoravském a Jihočeském kraji, se třemi plebiscity pak počítají v Plzeňském kraji. V sedmi krajích obce místní referenda neplánují, stejně jako v Praze. Historicky se v Česku zatím konalo 317 místních referend, více než čtvrtina z nich ale kvůli nízké účasti neplatila.
18. 9. 2021|

Začala oprava mostu v Drnholci. Silničáři opraví i cesty, které loni poničily kamiony

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začalo v těchto dnech s opravou mostu v Drnholci na Břeclavsku. Přemostění bylo ve velmi špatném stavu, navíc příjezdové komunikace k mostu poničily auta a kamiony, které tudy v loňském roce objížděly frekventovaný tah do rakouské Vídně. Rekonstrukce zničených silnic bude stát až sto milionů korun. Řidiče čekají dlouhé objížďky.
4. 5. 2021|

Začaly opravy silnic, které sloužily jako objížďky Nových Mlýnů. Budou stát sto milionů korun

Silničáři zahájili opravy objízdných tras, které sloužily pro provoz při loňské rekonstrukci mostu přes vodní nádrž Nové Mlýny nedaleko Pasohlávek na Brněnsku. Začali v Brodě nad Dyjí, kudy vedla objízdná trasa ve směru na Brno, a v následujících dnech plánují demontovat mostní provizorium přes řeku Dyji.
15. 3. 2021|

Most přes nádrž Nové Mlýny prošel zátěžovou zkouškou. Průjezdný bude do konce týdne

Oprava mostu přes vodní nádrž Nové Mlýny po devíti měsících spěje ke konci. Stavba v pondělí úspěšně prošla zátěžovou zkouškou. Na jednotlivé plochy najelo šest naložených nákladních vozů o celkové tonáži 192 tun a silničáři měřili průhyb. Zkouška ukázala, že se konstrukce vrací do své původní polohy. Termín zprovoznění mostu na silnici I/52 vedoucí z Brna na česko-rakouskou hranici u Mikulova je nejpozději od neděle 13. prosince.
7. 12. 2020|

Silničáři kvůli plánované stavbě obchvatu Břeclavi vysadili stromy a vytvořili tůně

Ředitelství silnic a dálnic dokončilo zásahy do přírody jako kompenzační opatření za plánovanou stavbu obchvatu Břeclavi. Vysadilo stromy a vytvořilo tůně. Úpravy silničáři nechali udělat v blízkosti budoucího obchvatu, dále i v Kančí oboře na opačné straně města, ale také ve vzdáleném Drnholci.
3. 6. 2020|

První den objížďky mostu na Nových Mlýnech. Zatím se vyskytly jen menší problémy

Řidiči se první den uzavírky mostu přes Nové Mlýny u Mikulova na objízdných trasách potýkali zatím jen s malými problémy. Zdržení se pohybovalo jen kolem pěti minut, když auta stála na semaforu u provizorních mostů v Drnholci a v Brodě nad Dyjí. Hustota vozidel projíždějících obcemi se ale zvýšila. Největší komplikace budou čekat řidiče i obyvatele obcí zřejmě až o prázdninách.
11. 3. 2020|

Most přes Nové Mlýny čeká uzavírka. Řidiči budou až do konce roku jezdit přes okolní obce

Z úterka na středu se uzavře jedna z nejvytíženějších tras na jihu Moravy, silnice I/52 z Brna na hranici s Rakouskem. Most přes nádrž Nové Mlýny je v havarijním stavu, dělníci ho budou do poloviny prosince opravovat.
10. 3. 2020|

Řidičům mířícím do Rakouska se od března cesta protáhne. Most přes Novomlýnské nádrže se uzavře

Silničáři dokončují přípravu objízdných tras v okolí Novomlýnských nádrží. Od 11. března totiž Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) uzavře hlavní silnici 52, která spojuje Brno s Rakouskem. Dělníci se pustí do opravy mostu, který je v havarijním stavu a překrývá ho proto kovová konstrukce. Podobné provizorní mosty rostou právě i na objížďkách. Náporu dopravy během uzavírky se obávají obyvatelé dotčených obcí.
21. 2. 2020|

Silničáři připravují objížďku Novomlýnských nádrží. Mezi Drnholcem a Novosedly staví provizorní most

Řidiči od pátečního rána neprojedou po mostě mezi Drnholcem a Novosedly na Břeclavsku. Silničáři tam začali s přípravnými pracemi na stavbu provizorního přemostění, které bude sloužit od března jako objížďka, až začne stavba přes Novomlýnské nádrže.
24. 1. 2020|