TÉMA

Manpower

Firmy chtějí rekordně nabírat, ukazuje průzkum

Optimismus na trhu práce je rekordní. Čeští zaměstnavatelé plánují i ve třetím čtvrtletí letošního roku mnohem více nabírat zaměstnance než propouštět. Vyplývá to z pravidelného průzkumu společnosti Manpower mezi 515 zaměstnavateli v soukromém i veřejném sektoru v Česku.
14. 6. 2022Aktualizováno14. 6. 2022, 16:30|

Pracovní trh v Česku sílí. Zájem je zejména o nekvalifikované práce v průmyslu a logistice

České firmy plánují rozsáhlé nábory zaměstnanců. Nejvíce chybí nekvalifikovaní pracovníci v průmyslových závodech nebo v logistice. Pozice se ale kvůli nízké nezaměstnanosti a nezájmu lidí ne vždy daří obsadit.
20. 9. 2021|

Na trhu práce chybí podle průzkumu Manpower vhodní zaměstnanci, nejvíce za patnáct let

Čeští zaměstnavatelé plánují i ve třetím čtvrtletí tohoto roku mnohem více nabírat než propouštět, vyplývá z pravidelného průzkumu společnosti Manpower mezi 705 subjekty v tuzemském soukromém i veřejném sektoru. Studie také ukazuje, že aktuálně český trh práce čelí největšímu nedostatku zaměstnanců s potřebným profilem za posledních patnáct let.
8. 6. 2021Aktualizováno8. 6. 2021, 16:08|

Zaměstnavatelé se chystají spíš nabírat než propouštět, vyplývá z průzkumu Manpower

Čeští zaměstnavatelé plánují ve druhém čtvrtletí tohoto roku mnohem více pracovní sílu nabírat než propouštět. Vyplývá to z pravidelného průzkumu společnosti Manpower mezi 607 zaměstnavateli v soukromém i veřejném sektoru v Česku.
16. 3. 2021Aktualizováno16. 3. 2021, 15:40|

Více zaměstnavatelů bude propouštět než nabírat, ukazuje průzkum Manpower

Čeští zaměstnavatelé plánují v prvním čtvrtletí příštího roku o něco víc propouštět zaměstnance než nabírat nové. Vyplývá to z pravidelného průzkumu společnosti Manpower mezi 590 zaměstnavateli v soukromém i veřejném sektoru v Česku.
8. 12. 2020|

Skončilo vyšetřování šikany v mladoboleslavské Škodě Auto. Šlo o přestupek, posoudí ho město

Šikana v mladoboleslavské automobilce Škoda Auto nebyla podle policie trestným činem, šlo pouze o přestupek. Vyšetřování v úterý skončilo, přestupek prošetří magistrát, řekla policejní mluvčí Lucie Nováková.
4. 2. 2020|

Mzdy mají příští rok dál růst, ovšem výrazně pomaleji

Mzdy mají i v roce 2020 dál růst, podle analytiků už ale ne tak rychle jako dosud. Důvodem je zpomalování ekonomiky. Pracovníkům v soukromých firmách by měly výdělky příští rok stoupnout o průměrných 2100 korun. Letos to byla vyšší částka. Vyplývá to z průzkumu Hospodářské komory.
27. 12. 2019|

Zaměstnavatelé se chystají i v příštím roce udržet tempo nabírání nových pracovníků

Čeští zaměstnavatelé plánují v prvním čtvrtletí příštího roku nabírat nové zaměstnance, a to podobným tempem jako v posledním čtvrtletí letošního roku. Vyplývá to z pravidelného průzkumu společnosti Manpower mezi 750 zaměstnavateli v soukromém i veřejném sektoru.
10. 12. 2019|

Šikana ve Škodě Auto. Zaměstnanci zavírali agenturní pracovníky do beden, lili jim projímadlo do kávy

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto rozdala výpovědi svým zaměstnancům, kteří podle zjištění šikanovali své kolegy – zaměstnance agentury Manpower. Pracovníci automobilky podle týdeníku Škodovácký odborář například zavírali agenturní zaměstnance do beden nebo jim lili projímadlo do kávy. Vyjádření Škody Auto ČTK shání, agentura Manpower se k věci podle své mluvčí Dany Samkové nemůže vyjadřovat.
6. 12. 2019|