TÉMA

Robert Kennedy

Politický rodokmen má skvělý, pověst mu kazí odpor k očkování. Robert Kennedy chce být prezidentem

Člen slavné americké politické dynastie a tvrdý odpůrce očkování Robert F. Kennedy se uchází o nominaci na prezidenta za demokraty. V primárkách chce vyzvat Joea Bidena. Kdo půjde do boje o Bílý Dům, se řeší i mezi republikány. Volby se uskuteční napřesrok.
20. 4. 2023Aktualizováno21. 4. 2023, 05:43|

Biden chce obhajovat svůj post. S oficiálním oznámením ale ještě vyčkává

Americký prezident Joe Biden plánuje, že se bude příští rok znovu ucházet o prezidentský úřad. S oficiálním oznámením kandidatury chce ale ještě počkat. Toto zatím nejkonkrétnější vyjádření ohledně svých plánů pro nadcházející volby poskytl Biden americké stanici NBC.
10. 4. 2023Aktualizováno10. 4. 2023, 15:39|

Vrah Roberta Kennedyho by se mohl dostat na svobodu, doporučila to vězeňská komise

Palestinec Sirhan Sirhan, který si odpykává doživotní trest za vraždu kandidáta na amerického prezidenta z roku 1968 Roberta F. Kennedyho, by mohl brzy opustit vězení. Kalifornský výbor schvalující podmínečné propuštění mu totiž prominul zbytek trestu, oznámila v pátek vězeňská správa. Rozhodnutí však musí během 120 dní potvrdit právní tým výboru.
28. 8. 2021|

Otcové zakladatelé i Rosa Parksová. Biden změnil dekorace Oválné pracovny

Americký prezident Joe Biden už vybavil Oválnou pracovnu novými dekoracemi. Na úpravy ostře sledovaného prostoru měli zaměstnanci Bílého domu jen několik hodin. Nový šéf je vyslal do depozitáře. Vrátily se závěsy z doby Billa Clintona a z jeho éry pochází i modrý koberec, jenž nahradil béžový Donalda Trumpa.
21. 1. 2021|

Ekologie a kvalita života místo absolutního bohatství. Islandská premiérka chce alternativu k HDP

Úspěšnost zemí se tradičně poměřuje hrubým domácím produktem (HDP), tedy sílou ekonomiky. Islandská premiérka Katrín Jakobsdóttir teď stojí v čele nového trendu. Apeluje na vlády světa, aby se přestaly soustřeďovat na růst dosahovaný neudržitelným způsobem na úkor životního prostředí a rodinného života.
6. 12. 2019|