TÉMA

Marek Přibil

Stíhání novináře Přibila skončilo. Žalobce se v kauze údajné pomluvy exministra Chovance neodvolal

Trestní stíhání novináře Marka Přibila v kauze údajné pomluvy bývalého ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) a policejního vyšetřovatele Pavla Nevtípila definitivně skončilo. Státní zástupce se proti osvobozujícímu rozsudku ve lhůtě neodvolal. Verdikt je tak pravomocný. Na dotaz ČT to uvedl mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 4 Michal Dvořák.
13. 1. 2021|

Soud rozhodl, že novinář Přibil bývalého ministra Chovance nepomluvil

Novinář Marek Přibil v publikovaném článku nepomluvil bývalého ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) a policejního vyšetřovatele Pavla Nevtípila, rozhodl ve středu soud. Rozsudek není pravomocný, státní zástupce si ponechal lhůtu pro případné odvolání. Pro Přibila žádal tříměsíční podmínku s roční zkušební dobou a peněžitý trest zhruba 20 tisíc korun. Článek tvrdil, že Chovanec ovlivňoval dotační kauzu Čapí hnízdo, v níž byl obviněn premiér Andrej Babiš (ANO).
11. 11. 2020|

Soud zastavil stíhání Přibila. Novinář tvrdil, že exministr Chovanec ovlivňoval kauzu Čapí hnízdo

Obvodní soud pro Prahu 4 zastavil trestní stíhání novináře Marka Přibila. Obžalovaný byl z pomluvy kvůli článku, v němž tvrdil, že někdejší ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) ovlivňoval kauzu Čapí hnízdo. V ní byl mimo jiné obviněn premiér Andrej Babiš (ANO) a někteří členové jeho rodiny. Vyplývá to z justiční databáze. Proti usnesení o zastavení stíhání může podat státní zástupce stížnost.
2. 12. 2019|

Bloomberg jako mediální problém. Agentura prezidentského kandidáta zatrhla investigativní články o demokratech

Bude Michael Bloomberg dalším americkým prezidentem? Miliardář a zároveň bývalý starosta New Yorku oznámil, že bude v blížících se nejsledovanějších volbách světa kandidovat za demokraty proti Donaldu Trumpovi. Má to ale jeden „mediální“ háček. Bloomberg vlastní zpravodajskou agenturu, která teď kvůli jeho boji o prezidentské křeslo dostala zákaz psát investigativní články o všech kandidátech Demokratické strany. Je práce novináře i v takovém případě pořád svobodná?
30. 11. 2019|