TÉMA

David Procházka

Plzeň chce čistější ulice. V některých částech odebere koše, v centru budou naopak nádoby objemnější

Plzeň chce mít čistější ulice, některé odpadkové koše tak bude častěji vyvážet, jiné zruší úplně – konkrétně každý desátý. Podle vedení města totiž neměly na některých místech využití. Starostové městských částí ale takové rozhodnutí považují za nešťastné a mají obavu, že se naopak v jejich čtvrtích začne hromadit nepořádek.
23. 1. 2024|

Zájem o dovolenou v karavanu roste. Kraje na to reagují podporou vzniku stání pro obytná auta

V Plzeňském kraji vznikají první karavanová stání, která dotacemi podpořilo hejtmanství. Na jejich zřízení vyčlenilo celkem osm milionů korun, čímž reaguje na růst zájmu o individuální dovolené. Kempování na parkovištích se rozmohlo v době koronavirové pandemie, kdy byly hotely a penziony zavřené. Podporu pro karavanisty rozjely i další kraje v Česku.
28. 4. 2023|

Češi jsou štědří pod vlivem emocí. Pravidelné dárcovství se musí učit, míní zakladatel platformy Donio

Už v šestnácti letech si David Procházka uvědomil, že chce pomáhat ostatním. Založil platformu Donio.cz, která uspořádala více než tři tisíce sbírek v hodnotě přesahující 480 milionů korun. V rekordní sbírce se na platformě za jeden den vybralo 14 milionů korun na plicní ventilátor. Procházka se věnuje nejen praktické dobročinnosti, ale i jejímu výzkumu. Zjišťuje, jak Čechy naučit přispívat na dobročinnost pravidelně. Byl hostem Událostí, komentářů.
26. 4. 2022|

U tramvajového ostrůvku v Plzni se stala další nehoda. Město chce zvýšit jejich bezpečnost

Policie zjišťuje okolnosti tragické nehody na frekventované Klatovské třídě v Plzni. Šestnáctiletá dívka tam mimo přechod chtěla přejít na blízký nástupní tramvajový ostrůvek, srazilo ji při tom auto a dívka na místě zemřela. V Plzni to není ojedinělý případ.
14. 10. 2021|

Americká třída v Plzni je zavřená. Hromadná doprava může jet bez zpoždění, auta však zaplnila vedlejší ulice

V zájmu zrychlení průjezdu městské dopravy je od pondělí pro auta uzavřená část Americké třídy v Plzni. A to i přes nesouhlas policie. Po jedné z nejvytíženějších plzeňských ulic denně jezdilo kolem 13 tisíc aut, mnohá z nich se první den přesunula do vedlejších ulic.
23. 8. 2021|

Výbušně, nebo potichu? Praha či Brno oslaví nový rok videomappingem, Ostrava velkolepým ohňostrojem

S klasickými silvestrovskými ohňostroji počítá většina krajských měst, ovšem Praha, Brno, Pardubice, Liberec nebo Karlovy Vary výbušnou oslavu Nového roku nepřipravují. Volí třeba videomapping. Nejvíc za tradiční ohňostroj zaplatí v Ostravě – půl milionu korun. Pražské promítání na Národní muzeum vyjde na dva miliony. Řada měst přistupuje po stížnostech obyvatel k částečné regulaci pyrotechniky.
1. 12. 2019|