TÉMA

Televizní vysílání

TV Barrandov odpojili proud. Její kanály několik hodin nefungovaly

Kanály televize Barrandov v sobotu ráno zhruba devět hodin nevysílaly kvůli odpojení dodávky proudu. Od 10:00 je po napojení na záložní zdroje mohou diváci opět sledovat, řekli zástupci televize. Ráno se místo vysílaného programu na kanálech objevil pouze monoskop. Barrandov Televizní studio, se potýká s dluhy.
20. 1. 2024|

Brusel vyšetřuje státní podporu digitálního televizního vysílání v Česku

Evropská komise (EK) zahájila hloubkové šetření státní podpory, kterou Česká republika hodlá poskytnout provozovatelům zemského digitálního televizního vysílání (DTT), mimo jiné i České televizi. Šetření má posoudit, zda je pomoc v souladu s unijními pravidly pro státní podporu, uvedla Komise v pátečním sdělení. Zahájením šetření se nepředjímá jeho výsledek.
3. 6. 2022|

Z Brna vysílá televize už 60 let. Do minulosti se ohlíží výstavou fotografií

Česká televize si letos připomíná 60 let od zahájení vysílání z brněnského televizního studia výstavou fotografií v centru Brna. První pořad ze studia ohlásila znělka 6. července 1961, živě vysílané zábavné pásmo Sedmikrásky nad Brnem tehdy sklidilo úspěch. Dnes vyrábí pořady pro všechny programy veřejnoprávní televize.
14. 6. 2021|

Končí vysílání multiplexu 1 v DVB-T z vysílačů Ještěd a Sušice-Svatobor

Přechod pozemního terestrického vysílání televizních programů na nový standard DVB-T2 se dotýká dalších oblastí. Vysílání České televize v DVB-T končí ve středu 26. února z vysílačů Ještěd a Sušice-Svatobor a souvisejících dokrývačů. Týká se to tedy hlavně oblasti Libereckého a Plzeňského kraje. V pondělí 2. března pak skončí vysílání multiplexu 2 s některými komerčními stanicemi ve standardu DVB-T z vysílačů Krašov a Vraní vrch.
26. 2. 2020|

Končí stávající pozemní vysílání Novy a Primy v DVB-T z Cukráku

Ve středu před půlnocí skončí televizní vysílání komerčních televizí z vysílače Cukrák ve středních Čechách. Od čtvrtka diváci v regionu naladí programy skupin TV Prima, TV Nova, TV Barrandov, Óčko, Televize Seznam nebo Šlágr TV jen v novém standardu DVB-T2. K tomu potřebují set-top box nebo televizi vybavené DVB-T2 tunerem.
15. 1. 2020|

V lednu pokračuje vypínání signálu v DVB-T. Týká se severovýchodu Čech i okolí Tábora

Přechod pozemního terestrického vysílání televizních programů na nový standard DVB-T2 se na začátku roku týká dalších oblastí. Od 7. ledna končí vysílání ČT ve starém formátu z vysílačů Trutnov a Votice a dalších dokrývačů. Připravit se tak musí hlavně lidé na severovýchodě Čech, ale také částečně v krajích Středočeském, Jihočeském a Vysočina.
2. 1. 2020|

Přechod na formát DVB-T2 začne už ve středu

Pozemní televizní vysílání v současném standardu DVB-T se začne vypínat už za dva dny. Jako první se dotkne oblasti Prahy a středních Čech. O závěrečných detailech k přechodu na vysílačích Praha-Žižkov a Cukrák informovali ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO), ředitel České televize Petr Dvořák a ředitel Českých Radiokomunikací Vít Vážan.
25. 11. 2019Aktualizováno25. 11. 2019, 11:45|

Na DVB-T2 je připravena více než polovina domácností, vypínání současného standardu vysílání se blíží

Na nový standard televizního vysílání DVB-T2 je připraveno 56 procent domácností, což je o 12 procentních bodů více než před půl rokem a dvojnásobek stavu na konci minulého roku. V Praze a středních Čechách, kde přechod začne, je vybavenost domácností vyšší. O přechodu na DVB-T2 ví 92 procent obyvatel Česka, zatímco na jaře to bylo 83 procent. Vyplývá to z průzkumu pro ministerstvo průmyslu a obchodu z přelomu října a listopadu na vzorku více než dvou tisíc respondentů.
19. 11. 2019Aktualizováno19. 11. 2019, 11:38|