TÉMA

Městský úřad

Zákaz vstupu k Pravčické bráně a soutěskám platí dál, nejméně do konce roku

Až do konce roku bude dál platit zákaz vstupu do částí Národního parku České Švýcarsko včetně části Gabrieliny stezky od Mezní Louky k Pravčické bráně. Zákaz, který byl vyhlášen do konce září, prodloužil děčínský městský úřad o další tři měsíce.
29. 9. 2023|

V Sokolnicích končí stavební úřad kvůli nedostatku pracovníků. Blízká obec pomoct nechce

Stavební úřady na jižní Moravě se potýkají s nedostatkem pracovníků. Ten v Sokolnicích nedaleko Brna kvůli tomu dokonce od pátku přestal fungovat úplně. Jeho agendu si teď mají rozdělit dva stavební úřady v okolních městech. Starosta jednoho z nich se ale brání, tvrdí, že na provoz většího úřadu nemá dost peněz.
4. 9. 2023|

V nejsušší části Rožnova pod Radhoštěm začala stavba vodovodu za sto milionů korun

V Horních Pasekách v Rožnově pod Radhoštěm začala stavba vodovodu. Ten má obyvatelům nahradit vysychající studny. Zejména v letních měsících se totiž pravidelně stávalo, že místní obyvatelé byli úplně bez vody. Náklady na stavbu nového vodovodu přesáhnou sto milionů korun.
16. 5. 2023|

Lidé ve Žďáru nad Sázavou kempují před radnicí. Město slíbilo prodat parcely těm nejrychlejším

Už tři dny kempuje na dvacet lidí před radnicí ve Žďáru nad Sázavou. Důvodem je 27 parcel na rodinné domy, které město prodá za zvýhodněnou cenu těm nejrychlejším. Čekající si sepsali vlastní pravidla a ta dodržují. Město bude jimi vytvořený pořadník akceptovat. Zájemci ale musejí na místě vydržet do pondělí, v sedm ráno se rezervace začnou zapisovat.
7. 9. 2022|

V Lázních Bělohrad ubývá voda ve studnách. Podle místních za to mohou práce v areálu lázní

Několik obyvatel Lázní Bělohrad si stěžuje na úbytek vody ve studnách. Podle nich jsou důvodem narušení spodních vod právě probíhající stavební práce v lázeňském areálu. Někteří lidé už proto řeší napojení na městskou vodovodní síť. Věcí se zabývá i městský úřad v Jičíně, úniky vody prověřuje společně s hydrogeology. Společnost Lázně Bělohrad se zatím k problému vyjádřit nechce.
28. 7. 2022|

Černošický úřad odložil oznámení na Babiše kvůli kauze Pandora Papers

Černošický městský úřad odložil oznámení, které se týkalo předsedy hnutí ANO Andreje Babiše a takzvané kauzy Pandora Papers. Nepodařilo se získat dokumenty potřebné pro prověření podnětu, odpovědnost za přestupek zanikla 1. července. Úřad o tom informoval na svém webu. Podle serveru Investigace.cz Babiš ve svých majetkových přiznáních neuvedl, že vlastní akcie offshorových firem. Černošický úřad se snažil ověřit, zda Babiš spáchal přestupek proti zákonu o střetu zájmů. Bývalý premiér už dříve odmítl, že by se dopustil čehokoliv nelegálního.
12. 7. 2022|

Horká voda, líh nebo ozon. Města ve Zlínském kraji dezinfikují veřejně přístupná místa různě

Města ve Zlínském kraji dezinfikují veřejně přístupná místa. Snaží se tak snížit riziko šíření koronavirové nákazy. Například ve Vsetíně hasiči ošetřili lihovým postřikem nádraží, náměstí a sídliště. Technické služby ve Zlíně zase používají horkou vodu. V Kroměříži dezinfikují prostory radnice ozonem.
25. 11. 2020|

Úřady najíždí na běžnější režim, lidé by přesto měli osobní návštěvu vždy zvážit

Úřady ruší omezení. Podle pokynu ministerstva vnitra by měly již fungovat naplno, ve skutečnosti ještě někde platí dílčí omezení. Navíc musí úřady i jejich návštěvníci dodržovat bezpečnostní opatření. Občané by si měli osobní návštěvu vždy rozmyslet – leccos lze vyřídit na dálku a například výměnami osobních dokladů se nemusí zabývat vůbec, jejich platnost je automaticky prodloužena.
20. 4. 2020Aktualizováno20. 4. 2020, 14:40|

Ministerstvo odmítlo přezkoumat rozhodnutí kraje o Babišově údajném střetu zájmů

Ministerstvo spravedlnosti nepřezkoumá rozhodnutí středočeského krajského úřadu ohledně údajného střetu zájmu premiéra Andreje Babiše (ANO). Pro zahájení přezkumného řízení neshledalo ministerstvo důvody. Nic se tedy již nezmění na rozhodnutí krajského úřadu, že Babiš ve vztahu k médiím spadajícím pod holding Agrofert ve střetu zájmů nebyl.
7. 11. 2019Aktualizováno7. 11. 2019, 19:14|