TÉMA

Robin Povšík

Havlíček chce mimořádnou pomoc pro domácnosti kvůli situaci s energiemi. Maláčová žádá systémové řešení

Zhruba deset procent českých domácností, které by mohly být ohroženy energetickou chudobou, bude mít nárok na mimořádnou okamžitou pomoc, řekl ve středu ministr průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček (ANO). Týkat by se to podle něj mohlo 400 až 500 tisíc domácností. Formu pomoci následně rozporovala ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD). Podle ní mají na tyto dávky nárok pouze lidé v hmotné nouzi a úřady práce mají povinnost žadatele příjmově testovat, nejde tedy o okamžité řešení.
27. 10. 2021Aktualizováno27. 10. 2021, 20:42|

OKsystem bude dál spravovat systém na výplatu dávek. Ministerstvo práce s ním znovu prodlužuje smlouvu

Ministerstvo práce (MPSV) znovu prodlužuje smlouvu na provoz informačních systémů pro vyplácení dávek se společností OKsystem. Kontrakt, který vyprší na konci roku, podepíše úřad do poloviny února. Pokud by se mu do té doby nepodařilo vybrat v soutěži nového provozovatele, osloví dosavadní firmu k další spolupráci. Trvat by měla případně do doby, než by vybraný vítěz nastoupil, uvedlo ministerstvo práce.
23. 12. 2020|

Úřad práce povede Viktor Najmon. Bude řídit téměř 12 tisíc zaměstnanců

Generálním ředitelem Úřadu práce jmenovala ministryně Jana Maláčová (ČSSD) jeho dosavadního kancléře Viktora Najmona. Výsledek výběrového řízení oznámila na páteční tiskové konferenci.
6. 11. 2020|

Co svede deset záchytných parkovišť? Středočeští lídři debatovali o dopravě v kraji

Dopravní komplikace ve středních Čechách – především ve spojení na Prahu, kam mnozí zajíždějí do práce – by středočeští volební lídři řešili výstavbou nových záchytných parkovišť, větším využíváním železnice i podporou cyklistiky. Za důležité pak považují dobudování dálniční sítě včetně vnějšího pražského okruhu a úpravu rozpočtového určení daní, která by kraji vynesla víc peněz na silnice II. a III. tříd.
25. 9. 2020|

Spor o testování seniorů na koronavirus zdarma rozděluje Středočeský kraj. Hejtmanka Jermanová ho hájí, opozice kritizuje jako nebezpečný populismus

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) v pátek řekl, že příští týden bude omezeno shromažďování lidí hlavně ve volnočasových aktivitách. Mají kandidáti na hejtmana ve Středočeském kraji dostatek informací o vývoji situace a jak by postupovali v řešení koronavirové krize?  Diskutovali o tom v debatě.
25. 9. 2020|

Brožová řekla pravdu, podporují záchranářku kolegové. Středočeská hejtmanka čelí kritice

Záchranářka Veronika Brožová, jejíž otevřený dopis vedl až k podání trestního oznámení ze strany kraje, je podle hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) obětí zákulisních půtek. Brožová ale s takovou interpretací nesouhlasí, do politických aktivit se prý nenechá zatáhnout. Za záchranářku se postavili její kolegové, podle nichž řekla pravdu, když na nedostatek ochranných pomůcek upozornila. Hejtmanka kvůli trestnímu oznámení čelí kritice z koaliční ČSSD, z opoziční ODS i od předsedy ANO Andreje Babiše.
1. 6. 2020Aktualizováno1. 6. 2020, 15:26|

Záchranářka, jejíž dopis hejtmance řeší policie, od záchranné služby odchází

Otevřený dopis záchranářky o nedostatku ochranných pomůcek ve středních Čechách z letošního března řeší policejní odbor pro boj s extremismem. Krajský úřad podal trestní oznámení, neuvádí ale na koho. Předseda středočeské ČSSD Robin Povšík se od oznámení distancoval, autorka dopisu nyní od záchranky odchází.
26. 5. 2020|

Úřady práce zažívají větší nápor než jindy. Lépe je volit on-line komunikaci

Nápor nyní zažívají úřady práce. Vedle žadatelů o zaměstnání mají nově na starosti také program Antivirus. Provoz na kontaktních místech omezují hygienické podmínky.
13. 5. 2020|

E-neschopenka a neobejde se bez tiskárny, kritizují lékaři. Ministr Vojtěch však novince věří

Ostrý start čeká v lednu příštího roku elektronické neschopenky. Lékaři k nim mají výhrady, systém prý v současnosti nemohou pořádně testovat. Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) námitky odmítá, testovací fáze podle něj probíhá bez problému. „Za nás jsme udělali kroky, které byly potřeba. Věřím, že od ledna 2020 bude systém spuštěn a funkční,“ řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).
7. 11. 2019Aktualizováno7. 11. 2019, 13:24|