TÉMA

Petr Kajnar

Politici v debatě probírali bezpečnost a bydlení v Ostravě

Podle respondentů výzkumu agentury Kantar pro ČT jsou velkým problémem Ostravy kriminalita, drogy a hazard. Za zásadní problém toto téma považuje 44 procent dotázaných, za středně velký čtyři oslovení lidé z deseti a za zanedbatelný nebo malý problém desetina respondentů. Zbytek neví. Jak se k tomuto problému staví, odpovídali v třetí části předvolební debaty ČT lídři kandidátek sedmi uskupení –⁠ za ANO 2011 Tomáš Macura, za hnutí Ostravak Lukáš Semerák, za Koalici SPOLU Jan Dohnal, za Svobodu a př. demokracii (SPD) Peter Harvánek, za STAROSTY pro OSTRAVU Jiří Jureček, za PŘÍSAHU Roberta Šlachty Lukáš Dvorský a za Koalici ČSSD a LEČO Petr Kajnar. Věnovali se i otázce dostupného bydlení.
13. 9. 2022|

Lídři kandidátek v ostravských komunálních volbách navrhují řešení energetické krize

Lídři kandidátek v Ostravě diskutovali v druhé části debaty ČT před komunálními volbami o řešení energetické a ekonomické krize. Své návrhy představili za ANO 2011 Tomáš Macura, za hnutí Ostravak Lukáš Semerák, za Koalici SPOLU Jan Dohnal, za Svobodu a př. demokracii (SPD) Peter Harvánek, za STAROSTY pro OSTRAVU Jiří Jureček, za PŘÍSAHU Roberta Šlachty Lukáš Dvorský a za Koalici ČSSD a LEČO Petr Kajnar.
12. 9. 2022|

Kandidáti na ostravského primátora debatovali o městských financích i programových prioritách

Za necelé dva týdny se v Česku konají komunální volby, Česká televize k této příležitosti připravila sérii předvolebních debat. Ta první se uskutečnila v Ostravě. V její první části přednesli své priority a názory na financování chodu města lídři sedmi kandidujících subjektů – za ANO 2011 Tomáš Macura, za hnutí Ostravak Lukáš Semerák, Koalici SPOLU Jan Dohnal, za Svobodu a př. demokracie (SPD) Peter Harvánek, za STAROSTY pro OSTRAVU Jiří Jureček, za PŘÍSAHU Roberta Šlachty Lukáš Dvorský a za Koalici ČSSD a LEČO Petr Kajnar.
12. 9. 2022Aktualizováno12. 9. 2022, 22:39|

Hejtmanem Moravskoslezského kraje byl opět zvolen Ivo Vondrák

Hejtmanem Moravskoslezského kraje ve čtvrtek zastupitelé na svém ustavujícím zasedání ve veřejné volbě zvolili Ivo Vondráka z vítězného ANO, který kraj vedl už v minulém volebním období. Vondrák neměl protikandidáta. Koalice ANO, ODS kandidující společně s TOP 09, KDU-ČSL a ČSSD bude mít v pětašedesátičlenném zastupitelstvu převahu 46 hlasů. Vondrák získal 51 hlasů z 63 přítomných zastupitelů. Před čtyřmi lety získal podporu 36 zastupitelů.
5. 11. 2020|

Stvrzeno podpisem. Moravskoslezské ANO má koaliční smlouvu s ODS, lidovci a ČSSD

V Moravskoslezském kraji už mají koaliční dohodu. Na spolupráci se dohodli zástupci vítězného hnutí ANO s ODS kandidující společně s TOP 09, s lidovci a nově proti předchozímu volebnímu období se sociálními demokraty. Koalice bude mít v pětašedesátičlenném zastupitelstvu převahu 46 hlasů. Hejtmanem bude znovu Ivo Vondrák (ANO). V opozici zůstanou Piráti, SPD a komunisté.
6. 10. 2020Aktualizováno6. 10. 2020, 17:06|

Boji s koronavirovou krizí má velet hejtman. Hygienici jednali chaoticky, uvedli lídři v Moravskoslezském kraji

Ačkoliv Moravskoslezský kraj v rámci koronavirové nákazy vykazoval nejvyšší nárůst nakažených, v současnosti naopak patří mezi regiony s nejnižším šířením nemoci. Boj s lokálními ohnisky ale podle kandidátů do vedení kraje odhalil slabá místa jako nedostatečné kompetence hejtmana nebo chaotičnost počínání hygienické stanice. Pandemie bude mít také dopad na příjmy kraje, ve kterém vláda plánuje útlum tradičního těžebního průmyslu.
25. 9. 2020|

Konec těžby uhlí hrozí katastrofou, stát podcenil přípravu, kritizovali v debatě krajští lídři

Moravskoslezský kraj trápí znečištěné ovzduší – i když například počet smogových situací v posledních letech klesal. Lídři krajských kandidátek hodlají nadále podporovat kotlíkové dotace, někteří by životnímu prostředí pomohli velkými projekty, jiní drobnějšími. Zásadním tématem pro region je také útlum těžby uhlí. Ten sice musí přijít, ale je potřeba se na něj pořádně připravit a stát situaci zanedbal, upozornili v předvolební debatě ČT24 krajští volební lídři.
24. 9. 2020|

Strany v Moravskoslezském kraji řeší útlum hornictví, zdravotnictví i základnu NATO

Při volbách do krajských zastupitelstev v roce 2016 získalo v Moravskoslezském kraji nejvíce křesel hnutí ANO. Společně s ODS a KDU-ČSL vytvořily koalici, která se v čele kraje udržela po celé čtyři roky. Vznikl i jejich společný program až do roku 2024. Tehdejším lídrem moravskoslezského hnutí ANO a dnešním hejtmanem je Ivo Vondrák. Při posledních krajských volbách se mu tak podařilo prolomit tehdejší koalici ČSSD a KSČM.
4. 9. 2020|

Deset bývalých členů ostravské ČSSD chce zpátky do strany. Pokud se nedohodnou, podají žalobu

Už deset bývalých členů sociální demokracie v Ostravě se domáhá svého návratu do strany. Požadují obnovení členství i revizi loňského rozhodnutí předsednictva ČSSD, kterým byly zrušeny jejich původní místní organizace. Podání těchto žádostí je podmínkou pro případné následné podání žaloby na vedení strany.
23. 1. 2020|

Šéfem ostravské ČSSD je exprimátor Kajnar. Podle bývalé šéfky Vajdíkové volba neplatí

Staronovým předsedou ostravské ČSSD se stal bývalý primátor Ostravy Petr Kajnar. Byl zvolen na okresní konferenci sociálních demokratů, která se uskutečnila na začátku listopadu. České televizi to potvrdilo vedení moravskoslezské ČSSD. Podle dosavadní předsedkyně ČSSD v Ostravě Jany Vajdíkové je konference neplatná, protože na ni nebyla pozvána většina členů místní organizace.
21. 11. 2019|

Špinavá Ostrava je stereotyp, který se v Praze líbí. Město je dnes jinde, shodli se polistopadoví primátoři

Ostrava potřebuje změnit zažité stereotypy o špinavém městě nebo vytvořit podmínky pro další investice. Shodli se na tom polistopadoví primátoři města, kteří se sešli ve společné debatě v rámci projektu SametOVA. Podle současného primátora Tomáše Macury (ANO) je nutné pokračovat ve zkrášlování Ostravy i zpříjemňování života místních.
8. 11. 2019|

Přestavba fotbalového stadionu Bazaly končí. Tréninkové centrum vyšlo skoro na půl miliardy

Stavba fotbalového tréninkového centra na ostravských Bazalech se chýlí ke konci. Přeměna bývalého fotbalového stánku Baníku nabrala oproti původnímu plánu asi čtvrt roku zpoždění. Podle města se objevily skutečnosti, se kterými stavaři nepočítali. Opozice však nové sportoviště kritizuje kvůli vysoké ceně.
31. 10. 2019|