TÉMA

Doručování

Několik týdnů bez pošty. Obce na jihu Čech se potýkají s problémy s doručováním

Obyvatelé několika obcí na Českobudějovicku nyní až tři týdny čekají, než jim pošta doručí zásilky a dopisy. Někteří klienti, včetně starostů, podávají stížnosti. Podle vedení státního podniku teď v lokalitě chybí lidi.
26. 7. 2023|

Pošta od července prodlouží doručování ekonomických zásilek na tři dny

Česká pošta od července prodlouží doručovací dobu u takzvaných ekonomických listovních zásilek o jeden den na tři dny. Důvodem je podle ní trvalý pokles zájmu o posílání listovních zásilek a s tím související optimalizace poštovní sítě. Každý den pošta doručí okolo 1,8 milionu listovních zásilek. O změně podnik informoval v tiskové zprávě. Systém dvourychlostního doručování zavedla Česká pošta v únoru 2020.
2. 6. 2023|

Některé vánoční dárky stále nedorazily k příjemcům. Doručovatelům situaci komplikují nová celní pravidla

Ani měsíc a půl po Vánocích nejsou doručené všechny balíky s dodáním do Štědrého dne. Jde o zásilky ze třetích zemí, které od loňska procházejí novým celním řízením. Česká pošta přiznává, že část z nich nestíhá doručovat v termínu. Přijala proto nová opatření.
5. 2. 2022|

Česká pošta od dubna zdraží o pět korun doporučená psaní i poštovní poukázky

Od dubna zdraží doporučená a cenná psaní i poštovní poukázky. A to o pět korun. Základní doporučené psaní bude za 52 korun, poukázka A do 5000 korun za 44 korun. Vyplývá to z informací, které zveřejnila na webu Česká pošta. Na úpravu cen upozornila středeční Mladá fronta DNES (MfD), pošta zdražení odůvodňuje růstem nákladů.
31. 3. 2021|

„Politický útok, mnoho občanů přijde o volební právo.“ Federální soud v USA zablokoval změny pošty

Federální soud ve Spojených státech dočasně zablokoval změny americké pošty, které podle čtrnácti států celostátně zkomplikují doručování. Úpravy jsou podle soudce „politicky motivovaným útokem na výkonnost“ podniku před plánovanými listopadovými prezidentskými volbami. Ty se i kvůli epidemii covidu-19 mají zčásti konat korespondenčně. Informovala o tom agentura AP.
18. 9. 2020|

Pošta i ostatní doručovatelé se horečně chystají na předvánoční nápor. Vydělají na tom brigádníci

Do Vánoc zbývají dva měsíce, pro přepravní společnosti ale velký nápor začíná už v listopadu. Největší doručovatelé letos očekávají oproti zbytku roku až dvojnásobné množství balíků, a tak už teď nabírají lidi, aby se provoz zvládl. Na trhu práce je ale situace napjatá, a tak si brigádníci výrazně polepší.
23. 10. 2019|