TÉMA

Svatopluk

Družstvo Svatopluk musí zaplatit milion za pozemky pod domy v Horoměřicích, potvrdil Nejvyšší soud

Bytové družstvo Svatopluk, které sdružuje část bývalých klientů zkrachovalé společnosti H-System, musí zaplatit konkurznímu správci zhruba milion korun jako nájemné za pozemky pod řadovými domy v Horoměřicích. Předchozí rozhodnutí soudů stvrdil Nejvyšší soud, který zamítl dovolání družstva. Informovala o tom Jolana Gistrová z okresního soudu pro Prahu-západ. Jde o první ukončený spor družstva a konkurzního správce. Ten žaluje družstvo ještě o dalších víc než šestatřicet milionů.
21. 2. 2023|

Družstvo Svatopluk musí zaplatit milion za pozemky pod domy v Horoměřicích. Potvrdil to odvolací soud

Bytové družstvo Svatopluk, které sdružuje část bývalých klientů zkrachovalé společnosti H-System, musí zaplatit konkurznímu správci zhruba milion korun jako nájemné za pozemky pod řadovými domy v Horoměřicích. Pravomocně o tom rozhodl Krajský soud v Praze, který potvrdil rozsudek Okresního soudu Praha-Západ. Jeho mluvčí Dominik Duchoň to uvedl pro Českou televizi. Konkurzní správce Josef Monsport žaluje družstvo Svatopluk ještě o dalších jednadvacet milionů s úroky.
9. 8. 2022|

Obyvatelé bytů po H-Systemu je mohou odkoupit, podali nejlepší nabídky

Současní obyvatelé bytů po zkrachovalé společnosti H-System v Horoměřicích u Prahy mohou užívané byty odkoupit. Všech 56 zájemců podalo ve výběrovém řízení nejvýhodnější nabídku. Na čtyři byty nabídka nepřišla, jejich současní obyvatelé komunikují s věřitelským výborem, o byty nemají zájem a jsou připraveni je opustit, řekl šéf věřitelského výboru a advokát největšího věřitele H-Systemu Petr Pavel.
29. 1. 2021Aktualizováno29. 1. 2021, 18:22|

Začal prodej bytů po zkrachovalém H-Systemu, v nabídce jich je šedesát

Ve středu začal prodej 60 bytů v Horoměřicích u Prahy, které patří do konkurzu po zkrachovalé společnosti H-System. Konkurzní správkyně Iva Fialová Ištvánková zveřejnila na realitním portálu Sreality.cz šedesát inzerátů na jednotlivé byty. Inzeráty jsou bez cen, o podrobnosti musí zájemce požádat e-mailem. Nabídky lze podávat do 20. ledna, řekl ČTK Martin Junek, předseda bytového družstva Svatopluk, které sdružuje část bývalých klientů H-Systemu.
3. 12. 2020|

Obyvatelé bytů po H-Systemu zpochybňují cenu, kterou za ně mají zaplatit. Chtějí slevu 85 procent, dostali 15

Družstvo Svatopluk, které sdružuje část obyvatel bytů po H-Systemu v Horoměřicích, zpochybňuje stanovenou cenu, za kterou by si obyvatelé měli své domovy odkoupit. Věřitelský výbor jim nabízí patnáctiprocentní slevu oproti tržním cenám, podle Svatopluku by ale měla být sleva 85procentní. Družstvo navíc tvrdí, že je vlastníkem inženýrských sítí.
26. 9. 2020|

Odročeno. Spor o nájemné u domů H-Systemu se prodlužuje

Okresní soud pro Prahu-západ odročil jednání ve sporu mezi konkurzním správcem zkrachovalé společnosti H-System a bytovým družstvem Svatopluk. Konkurzní správce Josef Monsport družstvo žaluje o 22 milionů korun za nájemné za pozemky u řadových domů a pod nimi. Soudce navrhoval smírčí řešení, Monsportova právní zástupkyně to odmítla. Soud tak jednání formálně zahájil, věcí se začne zabývat až v budoucnu.
22. 6. 2020|

Žaloba o 22 milionů za nájem domů v Horoměřicích může být stažena, uvedl konkurzní správce Monsport

Konkurzní správce zkrachovalého H-Systemu Josef Monsport uvedl, že je připraven jednat s jednotlivými členy družstva Svatopluk o případném prodeji domů v Horoměřicích u Prahy. Ve hře je podle něj i stažení žaloby, kterou se po družstvu domáhá 22 milionů korun za nájem za poslední tři roky. Ústavní soud tento týden odmítl stížnost Svatopluku proti rozhodnutí o vystěhování domů.
5. 10. 2019|