TÉMA

Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje

Řada krajů zdražuje jízdné v autobusech

Cestující krajských autobusových dopravců si letos připlatí. Provozovatelé napříč republikou totiž zdražují jízdné, a to i o desítky procent. Zvyšování cen má reagovat na růst provozních nákladů, které ovlivnila inflace a krátkodobě i ceny pohonných hmot.
23. 2. 2023|

Dotace na bydlení po tornádu se o dary snižovat nebude, navrhne po kritice Dostálová

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO) na středečním mimořádném jednání vlády navrhne úpravu nařízení, podle kterého se mají dary z veřejných sbírek odečítat ze státní dotace pro lidi zasažené bouří a tornádem na jižní Moravě. Napsala to na Twitteru. Snižování dotace o dary vzbudilo kritiku. Opoziční politici kritizují také snížení dotace o náhrady od pojišťoven, které lidé dostanou. U nich se změna pravidel nechystá, řekl David Hořínek z odboru komunikace ministerstva pro místní rozvoj. Ke státní podpoře lidem po tornádu bude chtít ODS zařadit mimořádný bod na středeční schůzi sněmovny.
6. 7. 2021Aktualizováno6. 7. 2021, 13:57|

Dopravu v Česku komplikuje ledovka. Staly se desítky nehod

Dopravu ráno v České republice komplikovala ledovka, problémy působila zejména na severu a východě Čech a na Moravě. Policie zaznamenala desítky nehod. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před mrznoucím deštěm a ledovkou platí od noci do dopoledních hodin.
17. 2. 2021Aktualizováno17. 2. 2021, 14:58|

Osobním vlakem po Jihomoravském kraji? Od příštího roku jen s jízdenkou IDS

Změna v systému jízdenek na osobní a spěšné vlaky čeká od prvního ledna 2020 cestující v Jihomoravském kraji. Jeho vedení totiž jízdné začlení do integrovaného dopravního systému (IDS JMK), stejně jako to před patnácti lety udělalo s autobusy. Na regionální spoje už si tak od nového roku cestující koupí jen jízdenku IDS JMK.
3. 10. 2019|