TÉMA

CzechToll/SkyToll

Smlouva na nový mýtný systém je platná, vyplývá z rozhodnutí Nejvyššího správního soudu

Smlouva státu na nový mýtný systém s konsorciem CzechToll/Sky Toll je platná. Nejvyšší správní soud ve středu zrušil rozsudek Krajského soudu v Brně, který ji dříve prohlásil za neplatnou.
4. 12. 2019Aktualizováno4. 12. 2019, 16:11|

Začalo fungovat nové mýto. Na dálnicích je klid, kolony se čekají v pondělí

Od nedělní půlnoci na českých dálnicích funguje nové satelitní mýto, jehož provozovatelem je konsorcium CzechToll/SkyToll. Systém nahradil dosavadní mikrovlnnou technologii od firmy Kapsch. V neděli se zatím podle Národního dopravního informačního centra kolony netvoří, ty nejhorší se čekají v pondělí ráno. Za prvních 13 hodin provozu systém vybral čtyři miliony korun.
1. 12. 2019Aktualizováno1. 12. 2019, 15:14|

Chov psů dostane přísnější pravidla, rozhodli poslanci

Sněmovna podpořila zpřísnění pravidel pro chov psů. Lidé zřejmě budou muset veterinární správě hlásit chovy tří a více fen, štěňata také bude třeba očipovat. Zákonodárci ve středu zvolili posledního člena Rady ČTK, v níž nově usedne Angelika Bazalová. Poslanci měli také schvalovat vládní daňový balíček, který zahrnuje například zvýšení spotřební daně na líh a tabákové výrobky. Sněmovna se k tomu ale nedostala a balíček se bude schvalovat nejdřív v pátek, ve hře je i mimořádná schůze sněmovny 1. listopadu.
16. 10. 2019Aktualizováno16. 10. 2019, 19:40|

S výběrem mýta to dobře dopadne, ujistil vládu ministr Kremlík. Ostatní jsou opatrnější

Výběr mýta není ohrožen, ujistil vládu ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO). Kolegům předložil materiál, ve kterém popisuje první kroky nového provozovatele, problémy kolem tendru i další možné scénáře. Opozice současnou nejistotu kritizuje. A skeptická je i koaliční ČSSD.
14. 10. 2019|
Mýto

Novou mýtnou soutěž připravuje stát jako záložní plán

Ministerstvo dopravy v pátek zahájilo přípravy nového tendru na provoz mýtného systému. Jde o záložní plán, který by stát využil v případě, že by byla současná mýtná smlouva pravomocně zrušena. Ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO) zároveň uvedl, že stát připravuje i další provizorní řešení, pokud by tendr nestihl dokončit včas.
27. 9. 2019|