TÉMA

Hněvotín

Spory o zemědělskou půdu u Hněvotína končí, kraj už tam biomedicínské centrum nechce

Nové vedení Olomouckého kraje souhlasí s rozhodnutím soudu, který zrušil možnost záboru 44 hektarů kvalitní orné půdy u Hněvotína pro biotechnologické centrum. Hejtmanství nepodá kasační stížnost, investor nemůže začít s přípravou stavby.
8. 3. 2021|

Soud zrušil možnost záboru orné půdy u Hněvotína, biomedicínské centrum se stavět nemůže

Olomoucký krajský soud zrušil část zásad územního rozvoje Olomouckého kraje, která umožňovala zábor 44 hektarů kvalitní orné půdy u Hněvotína pro plánovanou stavbu velkého biomedicínského a biotechnologického centra. Investor tak se stavbou začít nemůže.
10. 2. 2021|

Hněvotín odmítá změnit pole na průmyslovou oblast. Žaluje Olomoucký kraj

Obec Hněvotín na Olomoucku žaluje Olomoucký kraj. Důvodem je souhlas krajských zastupitelů se záměrem soukromého investora postavit na 44 hektarech půdy biomedicínské centrum. Občané Hněvotína se záměrem investora nesouhlasí a proti jsou i zemědělci, podle kterých je půda na místě uvažované stavby v nejvyšší kvalitě.
8. 10. 2019|

Rozhodnutí kraje požene Hněvotín k soudu. Biomedicínské centrum na kvalitní půdě nechce

Spor o biomedicínské centrum, které má vyrůst na více než čtyřiceti hektarech půdy obce Hněvotín na Olomoucku, pokračuje. Zemědělci projekt odmítají, protože jde o půdu nejvyšší kvality, a se stavbou objektu nesouhlasí ani další místní občané. Patnáct set z nich už podepsalo petici.
1. 10. 2019|

Kraj povolil stavbu průmyslové zóny na úrodné půdě. Měli najít jiné místo, tvrdí Jurečka

Krajští zastupitelé schválili aktualizaci zásad územního rozvoje Olomouckého kraje, která umožňuje zábor čtyřiceti hektarů úrodné půdy u Hněvotína u Olomouce. Vzniknout tam má biomedicínské centrum a také další služby. S projektem ale nesouhlasí vedení Hněvotína, záměr totiž počítá s výstavbou velkých hal na poli v těsném sousedství obce. Ta plánuje, že se obrátí na soud.
24. 9. 2019|