TÉMA

Votice

Oprava dálnice D3 na hranici jižních a středních Čech končí. Od pátku už řidiči projedou bez omezení

Oprava dálnice D3 mezi Chotovinami a Mitrovicemi na hranici Jihočeského a Středočeského kraje končí. Dálnice bude od pátku opět průjezdná v obou pásmech, čímž skončí omezení rychlosti a další komplikace pro řidiče. Pracovníci Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na tomto úseku pracovali asi dva měsíce.
20. 7. 2023|

Trať mezi Sudoměřicemi a Voticemi je po pěti letech hotová, cesta z Prahy na jih Čech zrychlí

Mezi Sudoměřicemi u Tábora a Voticemi na Benešovsku skončily práce na stavbě nové trati, díky které se zrychlilo cestování vlaky z Prahy na jih Čech. Původní železniční trať nahradila téměř dvacet kilometrů dlouhá přeložka. Na dosud jednokolejném úseku přibyla druhá kolej, dva tunely a nová železniční stanice Červený Újezd. Náklady jsou 6,7 miliardy korun bez DPH, projekt je spolufinancován z EU, uvedl v Ješeticích na Benešovsku generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.
15. 6. 2023|

Vlaky vyjíždějí na modernizovanou trať Praha–Tábor. I po desetiletích prací jsou však na mapě koridorů bílá místa

Končí jedna z největších akcí poslední doby na železničních koridorech. Vlaky se vracejí na trať mezi Sudoměřicemi a Voticemi. Vznikla vlastně zcela nová trať dlouhá dvacet kilometrů. Zároveň je to takový předčasný dárek k třicetinám koridorů. Letos se završí třicátá sezona jejich modernizace, aniž by bylo vše hotovo (a to přesto, že některé úseky se předělávají již podruhé). Za uvedené tři dekády ani zdaleka nebylo vše tak ukázkové jako nyní zprovozněný úsek severně od Tábora, který je dvoukolejný a s rychlostí až 160 kilometrů za hodinu a výhledově i dvoustovkou. Jsou i „koridory“ jednokolejné, kde se jezdí sotva osmdesátkou.
1. 7. 2022|

Začíná dlouhá výluka na trati z Prahy do Tábora, stará jednokolejka zaniká

Železniční doprava na staré trati mezi Voticemi a Sudoměřicemi u Tábora v sobotu nad ránem jednou provždy umlkne. Začíná výluka, která potrvá čtvrt roku, potom již začnou vlaky jezdit po nové, dvoukolejné a přímější trati s maximální rychlosti 160 kilometrů za hodinu.
1. 4. 2022|

Votice odstraní černou skládku na Polském vrchu. Pomůže to zlepšit zásobování vodou

Votice na Benešovsku získaly dotaci na odstranění černé skládky na Polském vrchu. Díky tomu by se mohl obnovit i zdroj vody z kontaminovaného vrtu v prameništi Kouty a zlepšit tak zásobování pitnou vodou. Celkové náklady jsou téměř 21 milionů korun, dotace od ministerstva životního prostředí pokryje 17,5 milionu korun, uvedl starosta Jiří Slavík (TOP 09).
2. 8. 2021|

Soud uznal vinnými dvojici manažerů z Key Investments, uložil jim pět a čtyři roky vězení

Soud uznal manažery Daniela Brzkovského a Kláru Fenstererovou vinnými z poškození klientů investiční společnosti Key Investments (KI). Potrestal je pěti a čtyřmi lety vězení. Muži také uložil maximální, tedy desetiletý zákaz působení ve vedení firem, žena dostala zákaz na šest let. Podle nepravomocného rozsudku způsobila dvojice klientům škodu ve výši 849,2 milionu korun. Mezi poškozenými je 45 subjektů včetně Sokolova, Lázní Bohdaneč, Votic a městských částí Praha 6 a 10.
6. 8. 2020Aktualizováno6. 8. 2020, 11:56|

Žalobkyně navrhuje pět let pro Brzkovského z kauzy Key Investments

Státní zástupkyně navrhla pět let vězení pro bývalého předsedu představenstva investiční společnosti Key Investments Daniela Brzkovského, který čelí obžalobě z porušení povinnosti při správě cizího majetku a porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže kvůli spravování peněz klientů firmy. Pro další dvě obžalované, Kláru Fenstererovou a Alenu Šťastnou, žádá čtyřletý a tříletý trest. Trojice vinu odmítá. Všem hrozí maximálně osm let vězení. Rozsudek soud vynese 6. srpna.
30. 7. 2020Aktualizováno30. 7. 2020, 13:34|

Dělníci prorazili tunel Deboreč. Je součástí přestavby, která zrychlí vlaky mezi Prahou a Táborem

Poslední desítky centimetrů zeminy prorazili stavbaři v tunelu Deboreč na Benešovsku. Ražba 660 metrů dlouhého tunelu začala v prosinci 2018. Je součástí přestavby koridorové tratě Sudoměřice-Votice, díky níž se zkrátí jízdní doby expresů mezi Prahou a Táborem. Vlaky by tudy měly jezdit rychlostí 160 kilometrů v hodině a v některých úsecích ještě vyšší.
11. 2. 2020|

Začala ražba tunelu klíčového pro zrychlení vlaků Praha–Tábor. Po dokončení jim cesta potrvá hodinu

Na pomezí středních a jižních Čech začala ražba tunelu, který má přispět k rychlejším cestám vlakem z Prahy do Českých Budějovic. Tunel Mezno bude dlouhý 840 metrů, Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) jej chce zprovoznit současně se zbytkem přeložky Votice–Sudoměřice za tři roky.
11. 9. 2019|