TÉMA

Palm Beach

Poslední loučení umírající chobotnice s mláďaty. Nejlepší snímky oceánu ukazují, co se děje nad hladinou i pod ní

Turisté i fotografové se po covidové pauze vrátili k mořím a oceánům. A fotili tam. Nejlepší snímky všeho, co se odehrává kolem hladiny, nyní vyhlásila mezinárodní soutěž.
18. 1. 2023|

Tropická bouře Eta udeřila na jižní cíp Floridy, kde zaplavila hustě obydlené oblasti

Na jih Floridy udeřila tropická bouře Eta, která si v minulých dnech vyžádala ve Střední Americe desítky mrtvých a stovky pohřešovaných. V hustě zalidněných oblastech Floridy způsobila záplavy. Místní úřady v prvních hodinách neevidovaly žádné oběti.
9. 11. 2020Aktualizováno9. 11. 2020, 19:40|

Volby prezidenta USA rámují pravidla, která části Američanů berou právo hlasovat

O amerických prezidentských volbách mnozí říkají, že nejsou spravedlivé. Nejde však pouze o fakt, že k tomu, aby se někdo stal hlavou USA, není potřeba nadpoloviční většina hlasů samotných voličů. Problém je i v tom, že někteří lidé vůbec volit nemohou. Takových Američanů jsou miliony, žijí totiž na územích, která nejsou uznanými státy USA. Každý region má také svá pravidla, někde se volí prostřednictvím klasických volebních lístků, jinde zase na terminálech s dotykovými obrazovkami.
22. 10. 2020|

Dorian zesílil na extrémně nebezpečný hurikán. Florida se opevňuje

Dorian mířící k Floridě opět zesílil. Americké Národní středisko pro hurikány (NHC) oznámilo, že živel přerostl v extrémně nebezpečný hurikán čtvrté kategorie na pětistupňové škále. V některých pobřežních floridských okresech začnou v neděli ráno povinné evakuace.
31. 8. 2019Aktualizováno31. 8. 2019, 18:24|