TÉMA

Plotní

Za tragickým požárem v Brně v Plotní mohla být nedbalost i úmysl, ukončili vyšetřování hasiči

Příčinou požáru v Brně v Plotní ulici s osmi mrtvými byla podle vyšetřovatelů hasičů buď nedbalost, nebo úmysl. Hasiči vyšetřování s tímto uzavřeli, uvedl ve čtvrtek mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Policie případ podle jejich mluvčího Pavla Švába dosud vyšetřuje, podrobnosti nesdělil.
10. 8. 2023|

Na Plotní vjely tramvaje. Část dopravních komplikací v Brně se chýlí ke konci

Od čtvrtka se lidé z Komárova dostanou do centra Brna znovu tramvají. Po třech a půl letech pracovníci dokončili přeložku tramvaje do ulice Plotní. Stavba za 1,2 miliardy korun se podle původních plánů protáhla zhruba o rok, ve středu úsek otevřela slavnostní první jízda. Zcela dokončená bude přeložka o prázdninách.
30. 6. 2021|

Brněnští zastupitelé schválili rozpočet. Peníze půjdou na tramvaje v Plotní i koncertní sál

Rozpočet Brna na rok 2020 schválili v úterý městští zastupitelé. Počítá s příjmy 14,1 miliardy a výdaji 16 miliard korun, rozdíl pokryjí peníze města z letošního rozpočtu. Oproti letošnímu rozpočtu by měla být zhruba miliarda navíc v příjmech i výdajích díky vývoji ekonomiky a daním. O dalších asi 300 milionů se sníží dluh, na konci příštího roku má činit přes tři miliardy korun.
10. 12. 2019Aktualizováno10. 12. 2019, 11:25|

Dopravní špunt se přesouvá jinam. Brno v předstihu otevře Dornych, neprůjezdná bude Plotní

Po roce a půl se v Brně v pátek v noci otevře ulice Dornych, což výrazně zjednoduší cestu z centra na jih směrem k dálnici D2. Naopak se uzavře souběžná ulice Plotní, kam se přesouvají tramvajové koleje z Dornychu. Průjezd na velkém městském okruhu kolem autobusového nádraží zůstane stále ztížený. Ulice Zvonařka bude průjezdná jen jedním pruhem v každém směru.
29. 8. 2019|