TÉMA

Aleš Veselý

Exprimátor Pardubic za ANO Charvát opustil vazbu, byl tam kvůli veřejným zakázkám

Bývalý primátor Pardubic za ANO Martin Charvát je podle serveru iROZHLAS na svobodě, ve vazbě byl po obvinění z manipulace s veřejnými zakázkami. Ve vazbě byl od loňského 23. listopadu spolu s jeho bývalou náměstkyní Helenou Dvořáčkovou (dříve ANO, nyní SPD) a předsedou Krajské hospodářské komory Jozefem Koprivňanským, aby nemohli ovlivňovat svědky. Dvořáčková byla propuštěna v prosinci, Koprivňanský zůstává nadále ve vazbě, sdělil pardubický okresní státní zástupce Aleš Veselý.
22. 1. 2024Aktualizováno22. 1. 2024, 15:13|

Kvůli zakázkám pro pardubický magistrát policie obvinila devatenáct lidí a dvě firmy

Policie obvinila devatenáct lidí a dvě firmy podezřelé z manipulace s veřejnými zakázkami, které vyhlašoval pardubický magistrát a společnosti, jejichž zřizovatelem je město. Podezřívá je z porušení povinnosti při správě cizího majetku, zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, přijetí úplatku, podplacení a zneužití pravomoci úřední osoby. Obvinění jsou stále zadrženi, uvedl v tiskové zprávě mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej.
21. 11. 2023Aktualizováno21. 11. 2023, 20:15|

Policie navrhla obžalovat tři účastníky pardubické potyčky mezi Ukrajinci a Romy

Policie uzavřela vyšetřování červencové potyčky mezi Ukrajinci a Romy a navrhla obžalovat všechny tři obviněné. České televizi to sdělil okresní státní zástupce Aleš Veselý. V případě odsouzení jim za výtržnictví hrozí až dva roky vězení.
22. 9. 2023|

Policie po zátahu prověřuje pardubickou radnici, obvinění zatím nepadlo

Krajská policie prošetřuje podezření ze zjednání výhody při zadání veřejné zakázky a zneužití pravomoci úřední osoby na pardubickém odboru dopravy. Nikoho neobvinila, případ prověřuje. Informoval o tom okresní státní zástupce v Pardubicích Aleš Veselý. Později pro ČT uvedl, že v kauze je jeden podezřelý.
21. 1. 2022Aktualizováno21. 1. 2022, 20:44|

V říjnu 1941 začaly masové deportace Židů z českých zemí. Výročí připomíná happening v Bubnech

Po přepadení Sovětského svazu v červnu 1941 zahájili nacisté holocaust, nejhrůznější genocidu 20. století. Po letech vytěsňování Židů ze společenského života bylo 16. října 1941 zahájeno i v Protektorátu Čechy a Morava takzvané „konečné řešení židovské otázky“. První transport, který nacisté před 80 lety vypravili z Prahy do Lodže, v sobotu připomíná happening na nádraží v pražských Bubnech. Uskuteční se již posedmé. Organizátoři akce s názvem Bubnování pro Bubny chtějí jejím prostřednictvím narušit nepatřičné ticho pasivního přihlížení událostem, které se stát neměly.
16. 10. 2021Aktualizováno16. 10. 2021, 18:18|

Galerie Závodný se desetkrát ohlíží, za Jetelovou, Malichem či Chatrným

Mikulovská Galerie Závodný slaví deset let existence výstavou. Instalace Ohlédni se desetkrát je setkáním s díly českých i zahraničních umělců, kteří se v této galerii dosud představili. Veřejnost se na novou výstavu zatím může jen těšit.
26. 1. 2021|

Sazku od února povede Aleš Veselý, doteď se jí staral o marketing

Novým generálním ředitelem loterijní společnosti Sazka se od února stane dosavadní ředitel marketingu Aleš Veselý. Ve funkci vystřídá Roberta Chvátala, který se stane předsedou představenstva Sazky a nadále bude řídit mateřskou skupinu Sazka Group.
25. 1. 2021Aktualizováno25. 1. 2021, 10:37|

Ateliér světového sochaře Veselého spadl do exekuce, sochy nedaleko Prahy zarůstají plevelem

Sochy uznávaného umělce Aleše Veselého mají hodnotu v řádech milionů korun, pozemek, na kterém stojí, je ale v exekuci. Jak informoval server Lidovky.cz, ateliér s usedlostí nedaleko Prahy se po jeho smrti dostal do exekuce a dílům hrozí poškození. Podle zjištění České televize jsou sochy zatím v pořádku, odborníci ale mají obavu, aby veřejnost neztratila kvůli soudním tahanicím o dílo Veselého zájem.
15. 8. 2019|